Vijesti / Sport

TREĆI PUTA U VARAŽDINU

NOVI TRENER NK VARAŽDINA Luka Bonačić: Dani ponosa i slave su prošlost, moramo preokrenuti stvari u ovoj sezoni

NOVI TRENER NK VARAŽDINA Luka Bonačić: Dani ponosa i slave su prošlost, moramo preokrenuti stvari u ovoj sezoni
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Nakon što se Uprava kluba zahvalila Borimiru Perkoviću, koji je s NK Varaždinom bio svega nekoliko mjeseci, novim trenerom imenovan je Luka Bonačić (64).

- Nogomet je nepredvidiv i ponekad surov, Uprava kluba je odlučila da stari trener mora otići, kojemu zahvaljujemo na svemu što je učinio. Također, vrlo brzo smo se odlučili za novog trenera Luku Bonačića, omiljenog u Varaždinu, našeg bivšeg trenera. Nadamo se da će nam donijeti svježinu i promjenu, i da ćemo izaći iz nezavidne situacije – istaknuo je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina, poželivši mu sve najbolje u radu.

Luka Bonačić po treći puta je u Varaždinu, nakon što je je u sezoni 1995/96 vodio Varteks, potom i pola godine, u proljetnoj polusezoni 2000. godine. Iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru, u kojoj je promijenio brojne klubove. Ipak, uspjeh s Varteksom u sezoni 1995/96, gdje je ostao na 'milimetar' do naslova prvaka, jedan je od najvećih u bogatoj karijeri.

- Trenerski posao je avantura, naravno u pozitivnom smislu, stigao sam ovdje da nastavim ovdje gdje sam pred više od 20 godina stao. Nisam u posljednje vrijeme bio u Hrvatskoj, jer sam 2003. godine otišao u Aziju, gdje sam poveo jesen karijere – objašnjava Bonačić, koji je posljednje radio u Kataru.  

Spomenimo da je prije nekoliko tjedana bio već u Varaždinu, na utakmici Varaždin – Dinamo, u svečanoj loži, gdje se srdačno pozdravio sa svima u klubu. Bio je tada i još jedan bivši trener, Branko Karačić, a 'šuškalo' se već tada da su Perkoviću 'odbrojani dani'.

Ipak, pobjeda nad Dinamom očito mu je produžila 'vijek', no nakon toga nije bilo nekih pomaka u igri, porazi od Rijeke i Hajduka bili su očekivani, ali Varaždin u obje te utakmice nije napravio gotovo ništa, a mučili su se i u Županijskom kupu protiv Varteksa.

- Sve se to zbilo vrlo brzo. Bio sam doma, mislio se što ću, hoću li peći kokice ili nešto drugo, ali odlučio sam, ajde idem kod svojih, kako se kaže, Zagoraca – ističe Bonačić.

Što se tiče pomaka i perspektive kluba, trenutno će svaki pomak biti uspjeh. NK Varaždin se nalazi na posljednjem mjestu.

. Kada je klub na zadnjem mjestu nema se puno razmišljati. Imam iskustvo, dugogodišnji staž, i nadam se i vjerujem da možemo izbjeći to posljednje mjesto na kojem je klub trenutno – istaknuo je Bonačić.

Što se tiče momčadi, žali što ona trenutno nije kompletna, jer je klub bez svojih mladih rezprezentativaca. Luka je poznat po svojem strogom principu rada i beskompromisnoj komunikaciji.

- Vidio sam da igrači imaju neki raspored, ali od danas je moj raspored, nema tu nikakvih team-buildinga i ostalih stvari. To su priče za malu djecu, dekor, oni su profesionalci, moraju biti pod kontrolom trenera i stručnog stožera – ističe Bonačić.

Luka već od danas preuzima treninge, a prvi test imat će u subotu, kada igraju pripremnu utakmicu protiv Hrvatskog Dragovoljca. Stručni stožer zasad ostaje nepromijenjen, pomoćni trener bit će Zoran Kastel, kondcijski trener bit će Golub, trener vratara je Posavec.

- Nastavljamo s tim kadrom, u dogovoru s klubom, ali vidjet ćemo kako će to funkcionirati – ističe Bonačić.

Što se tiče povrtaka na 'mjesto slave', Bonačić je svjestan da se od prošlosti ne živi.

- Jedno razdoblje moje karijere je krenulo u tim danima, koji su bili dani ponosa i slave, obojani jednom drugom bojom. No, ta su vremena prošla, nikoga nije veselilo što se događalo s Varteksom i Varaždinom. Ali evo, ljudi su se uspjeli vratiti iz treće lige na profesionalnu pozornicu. Ja se nadam da ćemo s predsjednikom i njegovim suradnicima prijateljima, uspjeti nešto napraviti. Radeći 15 godina u arapskom svijetu, naučio sam jako mnogo. Najvažnije je prionuti poslu, shvatiti ozbiljnost, vrijeme će pokazati da možemo. Ja vjerujem da možemo – zaključuje novi trener Varaždina Luka Bonačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video