Vijesti / Sport

ODLUKA SVE BLIŽE

TRAŽI SE NOVI TRENER Varaždinski prvoligaš traži novog stratega, u igri nekoliko imena, Bonačić prvi favorit?

TRAŽI SE NOVI TRENER  Varaždinski prvoligaš traži novog stratega, u igri nekoliko imena, Bonačić prvi favorit?
Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što su Borimir Perković i NK Varaždin raskinuli suradnju, klub je u intenzivnoj potrazi za novim trenerom. Spominje se nekoliko imena, a jedno od njih je i Luka Bonačić koji je u zadnje vrijeme bio čest gost na utakmicama varaždinskog prvoligaša.

Borimir Perković sad je bivši, a vrijeme je da varaždinski prvoligaš okrene novu stranicu na trenerskoj poziciji. Nakon što su ih u 2. HNL vodili Kastel, Kovačević, Mumlek i Karačić, a u 1. HNL spomenuti Perković, vrijeme je za novo ime na trenerskoj klupi.

- Osvojili smo malo manje bodova nego što smo očekivali, a drugo je šok terapija. Nema tu puno pametovanja, naša odluka je bila da je potrebna smjena na trenerskoj poziciji kako bi se pozitivno djelovalo na momčad. U toku dana bi se trebalo znati ime novog trenera, a Luka Bonačić je svakako jedan od kandidata – bio je jasan predsjednik Varaždina, Stjepan Cvek.

Spomenuti strateg u zadnje je vrijeme bio čest gost na utakmicama varaždinskog prvoligaša, a prvi je put viđen na utakmici protiv Dinama (1-0). Zanimljivo, i Branko Karačić je tako gledao svoj budući klub netom prije nego je smijenjen Miljenko Mumlek. No, uprava nije mogla prekinuti suradnju s Perkovićem nakon pobjede protiv aktualnih hrvatskih prvaka te su mu dali još malo vremena koje nije uspio iskoristiti.

- Nogometni klub Varaždin zahvaljuje se dosadašnjem treneru na svemu što je učinio za klub. Nije bilo jednostavno preuzeti momčad koja se plasirala u Prvu ligu te se uhvatiti u koštac sa svim zadaćama i preprekama koja jedna takva situacija donosi. U Varaždinu je ostavio utisak velikog gospodina te iznimnog profesionalca i žao nam je što rezultati nisu upravo to i dokazali. Gospodinu Perkoviću želimo puno sreće i uspjeha u njegovom daljnjem radu - poruka je vrha kluba.

U igri nekoliko imena, na utakmice dolazili Bonačić i Karačić

Nekoliko je imena u igri za preuzimanje 'vruće stolice', ali nije nam otkriveno o kome se radi. Nakon što je Tomislav Stipić preuzeo Slaven Belupo, Siniša Oreščanin još je uvijek bez angažmana. Možda je i pomalo iluzorno očekivati njega na klupi posljednje momčadi elitnog ranga hrvatskog nogometa, a tu je i Branko Karačić koji je boravio u Varaždinskim Toplicama nakon operacije kralježnice pa je također bio gost na Stadionu.

No, uprava Varaždina trebala bi se 'posuti pepelom' ako bi željeli njega vratiti 'u sedlo', a pitanje je i koja je mogućnost dogovora nakon neuspjeha istog prije početka sezone. Nakon 11 kola, varaždinski se prvoligaš nalazi na posljednjem mjestu ljestvice s jednom pobjedom, četiri remija i šest poraza te ima sedam bodova kao i pretposljednji Inter.

Nakon reprezentativne stanke im slijede dvije veoma važne utakmice kod kuće kad u goste stižu direktni konkurenti za opstanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa, Istra i Inter. Novi trener imat će nešto manje od dva tjedna da svoje misli pretoči u djelo na terenu, a priliku za osvajanje prvih bodova imat će u subotu, 19. listopada, s početkom u 15 sati kad u Varaždin stižu Puljani.

Tko će to biti, još nije poznato, ali posao mu sigurno neće biti lak. Stiglo je vrijeme za promjenu, a kakav će utjecaj 'šok terapija' imati na prvotimce Varaždina, vidjet ćemo ubrzo...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video