Vijesti / Sport

poraz varaždina

PRVA LIGA Hajduk na Poljudu slavio protiv Varaždina za ostanak na vrhu

PRVA LIGA Hajduk na Poljudu slavio protiv Varaždina za ostanak na vrhu
Milan Sabic/PIXSELL

Jedna poprilično lagana utakmica za Hajduk, koji je na koncu rutinski pobijedio i zadržao vodstvo na tablici, dok će gosti spas morati ipak potražiti protiv nekih lakših protivnika.

Susret Hajduka i Varaždina, prvog i posljednjeg na ljestvici odigran je u neobičnom terminu, utjecalo je to na posjet Poljudu, jer dobar dio navijača koji putuju na utakmice Hajduka su već ranije isplanirali obveze po unaprijed najavljenom, nedjeljnom terminu, pa je utakmicu promatralo, za splitske pojmove slabašnih osam tisuća gledatelja, prenosi Splitski dnevnik.

Hajduk je lakše nego se očekivalo slavio protiv Varaždina rezultatom 2:0 golovima Jaira i Nejašmića.

Hajduk je od samog početka protiv Varaždinaca, očekivano, držao igru pod kontrolom i stvarao prigode, najčešće preko desne strane, gdje je od samog početka Jradi radio nered po lijevoj strani obrane gostiju.

Prvu prigodu bilježimo u devetoj minuti, kada nakon kornera s desne strane lopta dolazi na drugu stativu do Caktaša, koji iz blizine ne pogađa mrežu, dojam je da su Ismajli i on zasmetali jedan drugome.

Imao je dvije dobre prigode i Jairo, ali Nevistić je branio odlično, a Hajduk je poveo u 21. minuti kada se baš Jairo na koncu ipak snašao u gužvi nakon povratne lopte Juranovića koji je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u mrežu.

Varaždinci nisu uspijevali zaprijetiti, a Hajduk je još imao prigodu Caktaša, kojeg je izvrsno okomicom proigrao Nejašmić i gurnuo samog pred vratara gostiju, ali je Nevistić pročitao šut desetke Hajduka. Na koncu je još Nejašmić pucao pod gredu, topovski s dvadesetak metara, ali je gostujući vratar opet bio na mjestu.

U drugom poluvremenu, Hajduk nije posustajao, očito je lekcija iz Pule bila dobra, pa su igrači Damira Burića izašli odlučni riješiti utakmicu što brže. Prvo je Hamza na samom početku pogodio vratnicu s ruba kaznenog prostora, pa je Caktaš imao prigodu nakon kornera s vrha peterca, a isti igrač je propustio i najbolju prigodu, nakon što su ga Hamza, Čolina i Jairo doveli u situaciju jedan na jedan s Nevistićem na desetak metara.

U 65. minuti, nakon kornera s desne strane koji je izveo Juranović, lopta je došla do Hamze na suprotnu stranu, koji ubacuje u peterac, gdje Nejašmić s par metara lako pogađa glavom.

Nakon toga, Hajduk je stihijski napadao, Varaždinci i dalje nisu opasnije prijetili.

Kako je utakmica išla svome kraju, fokus se lagano prebacivao na tribine, gdje su se Torcidaši još jednom osvrnuli na današnjeg protivnika, skandiranjem 'Varteks Varaždin'. Nakon toga su se, valjda potaknuti činjenicom da za koji dan u Split stiže reprezentacija Hrvatske, nimalo lijepim riječima sjetili i Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Jedna poprilično lagana utakmica za Hajduk, koji je na koncu rutinski pobijedio i zadržao vodstvo na tablici, dok će gosti spas morati ipak potražiti protiv nekih lakših protivnika.

Spomenimo i da je danas prije i tijekom utakmice oko Poljuda bila pojačana policijska kontrola, javljeno je da su navijači nasumično legitimirani prilikom samog prilaska stadionu, na što policajci imaju pravo, ali definitivno to nije situacija koja je uobičajena, prenosi Splitski dnevnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video