Vijesti / Sport

Odjeci gradskog derbija

NAKON DERBIJA Perković: 'Nije bilo jednostavno, ali zasluženo smo pobijedili', Orehovec: 'Igrali smo koliko smo mogli, nastavljamo svojim putem'

NAKON DERBIJA Perković: 'Nije bilo jednostavno, ali zasluženo smo pobijedili', Orehovec: 'Igrali smo koliko smo mogli, nastavljamo svojim putem'
Marko Jurinec/Pixsell/Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Gradski derbi dogodio se u četvrtfinalu Kupa ŽNS, a bolji je bio varaždinski prvoligaš s minimalnim rezultatom 1:0.

Danas je na stadionu 'Sloboda' odigrana utakmica između Varteksa i Varaždina. Gradski derbi dogodio se u četvrtfinalu Kupa ŽNS, a bolji je bio varaždinski prvoligaš s minimalnim rezultatom 1:0.

>> GRADSKI DERBI Varaždin minimalnom pobjedom ušao u polufinale Županijskog kupa

Pogodak je zabio Kristian Fućak u 87. minuti, a nakon nje komentar utakmice dali su nam treneri oba kluba, dvojica igrača i predsjednik NK Varteksa.

Varteksov trener Želimir Orehovec rekao je da su igrači u ovom trenutku dali koliko mogu, pogotovo u prvom poluvremenu kada smatra da su bili bolja ekipa.

- Izlaskom Vukovića malo smo pali. U igru su zatim ušli mladi igrači, 2000. godište, a mi smo pružili igru koliko smo mogli. I mi smo imali sreće jer je Varaždin imao inicijativu, a mi smo bili opasni iz kontri. Nagovijestili smo da možemo imati dobru ekipu za taj rang u kojem sada igramo i nastavljamo svojim putem – rekao je Orehovec.

>> FOTOGALERIJA Derbi Varteksa i Varaždina, pogled na tribine

Publika je bila posebno glasna.

- Onog dana kada na tribine neće dolaziti gledatelji onda se više ni ja neću baviti ovim poslom – dodao je Varteksov trener.

Borimir Perković, trener NK Varaždina, smatra da je prvoligaš zasluženo dobio utakmicu.

- Nije bilo jednostavno jer u prvom poluvremenu nismo imali uvjete za pravu utakmicu. Imali smo više šansi nego Varteks i zasluženo smo pobijedili. Moje mišljenje da smo trebali dobiti s većom razlikom, s tim da je i Varteks mogao zabiti koji gol. Fer i korektna utakmica – kazao je Perković.

Jedan od najboljih Varteksovih igrača ove sezone, napadač Boris Kosir izrazio je zadovoljstvo odigranom utakmicom u kojoj je Varteksu falilo malo sreće.

- Borbena i dobra utakmica. Da smo imali malo više sreće, mogli smo nokautirati Varaždin. Nažalost nismo i zato čestitke Varaždinu, a mi se okrećemo borbi u prvenstvu. Želja nam je biti u gornjem dijelu tablice, radimo i treniramo dobro.

I Neven Đurasek, igrač NK Varaždina, smatra da je sreća igrala veliku ulogu.

- Zbilja nikog nije lako dobiti, bez obzira na to što je Varteks u trećoj ligi. To se pokazalo danas, a na sreću nismo dobili gol, iako smo i mogli. Također, mogli smo i mi prije zabiti, ali evo na kraju smo imali sreće da ne idemo na penale. Kiša je malo pokvarila ugođaj, ali dobro, to je nogomet – završio je Đurasek.

Za kraj je Siniša Fučkar, predsjednik NK Varteksa, zaključio je da se utakmica igrala pred pravom, fer i korektnom publikom i da je velika šteta što domaćini nisu izdržali do kraja.

- Šteta za poraz, nismo iskoristili svoje šanse. Ambicije u ligi su uvijek da se plasiramo što bolje, pogotovo jer je treća liga natjecateljski jača od četvrte u kojoj smo igrali prošle godine. Što se tiče podrške, navijači nas prate cijelo ovo vrijeme – zaključio je Fučkar.

>> FOTO I VIDEO Najbolji igrač na derbiju - White Stones

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video