Vijesti / Sport

DOHA

ATLETIKA Sara Kolak završila na 7. mjestu u finalu Svjetskog prvenstva

ATLETIKA Sara Kolak završila na 7. mjestu u finalu Svjetskog prvenstva
Igor Kralj/Pixsell

Sara Kolak u finalu svjetskoj prvenstva bacila je 62.28 metara, što nije bilo dovoljno za medalju u Dohi, a senzacionalna prvakinja je Australka Barber, koja je do zlata stigla posljedjnim hicem.

U utorak navečer u Dohi je održano finale u bacanju koplja za atletičarke, a Sara Kolak u finale se plasirala kao 11-plasirana. U kvalifikacijama je bacila 60.99 daleko ispod svojih najboljih rezultata, u jednoj vrlo turbulentnoj sezoni, u kojoj je i promijenila trenera.

Rezultati svih kopljašica u kvalifikacijama nisu bili ponajbolji, tek dvije bacačice bacile su preko 65 metara, što je bilo optimistično po izglede Sare Kolak uoči finala, koja su uvijek bila posebno motivirajuća za Saru.

Ipak, u prvoj seriji Sara je bacila 58.22, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto nakon 12 bacačica. I u Dohi je vrijedilo pravilo da se nakon treće serije mora biti u prvih osam, za nastavak do šeste serije. Kineskinje Lyu i Liu su najbolje bacile, obje bacivši malo ispod 65 metara.

U drugoj seriji europska prvakinja Christin Hussong prebacila 65 metara, čime je najavila kandidaturu za medalje. Druga serija donijela je puno bolji hitac Sare Kolak, čak četiri metra dalje – 62.22 metra, što je donijelo pomak na tablici do petog mjesta.

U trećoj seriji je Amerikanka Winger prebacila Saru Kolak, koja je bacila 60.93, ali Sara je bila sedma nakon tri serije, što je bilo dovoljno za plasman u zadnji dio serije. Vodeća nakon tri serije bila je Huihui Lyu sa 65.06, a tek jedan centimetar manje imala je Christin Hussong, dok je Shiying Liu bila treća s 64.82.

Četvrta serija nije donijela pomake na tablici, Sara je bacila svega 57.09, a u petoj seriji se Kolak nešto popravila, ali tek za šest centimetra – 62.28, a vodstvo nakon četiri serije se okrenulo, jer je Kineskinja Liu bacila 65.88.

U posljednjoj seriji Sara je bacila 56.21, što je značilo da će prvenstvo završiti na sedmom mjestu. 

A sve je iznenadila Australka Kelsey Lee Barber, prebacivši sve tri vodeće, te je na kraju završila sa iznenađujućim zlatom. Srebro je pripalo Kineskinji Liu, dok je broncu osvojila njezina sunarodnjakinja Lyu, a Njemica Hussong ostala s 'drvenom' medaljom. 

Poredak:

1. Kelsey Lee Barber (AUS) 66.56

2. Shiying Liu (KIN) 65.88

3. Huihui Lyu (KIN) 65.49

4. Christin Hussung (NJEM) 65.21

5. Kara Winger (SAD) 63.23

6. Tatiana Khaladovich (BLR) 62.54

7. Sara Kolak (HRV) 62,28

8. Annu Rani (IND) 61.12

...

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video