Vijesti / Sport

svjetsko u dohi

ATLETIKA Sara Kolak hicem od 60,99 metara na šestom mjestu i u 'čekaonici' za finale

ATLETIKA Sara Kolak hicem od 60,99 metara na šestom mjestu i u 'čekaonici' za finale
Igor Kralj/Pixsell

Sara Kolak imala je tri bacanja, kao uostalom i sve druge bacačice, a norma za izravan plasman u finale bila je 63,50 metara.

Na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se ovih dana održava u Dohi, svoj prvi nastup imala je Sara Kolak u kvalifikacijama u bacanju koplja.

Sara Kolak imala je tri bacanja, kao uostalom i sve druge bacačice, a norma za izravan plasman u finale bila je 63,50 metara. Prvim hicem bacila je 60,03, što je bio peti rezultat serije.

U drugom pokušaju je prestupila, a u trećem je uspjela popraviti prvi hitac, ali ipak nedovoljno za normu. Bacila je Sara 60,99, čime je ostala na šestom mjestu nakon prve kvalifikacijske grupe.

Nadalje, u prvoj kvalifikacijskog grupi bacila je Shiying Liu, no i ona je ostala kratka za dva centimetra za izravan plasman, bacivši 63,48. Druga je bila Slovenka Martina Ratej sa 62,87, a treća odlična Indijka Annu Rani, s rekordnom Indije 62,43.

U finale će 12 kopljašica, stoga Sara mora čekati drugu seriju koja je na rasporedu u 17 sati. Ako je ne prebaci više od šest atletičarki, Sara bi ušla u sutrašnje finale, ali u drugoj grupi je podosta odličnih bacačica.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video