Vijesti / Sport

NAKON PORAZA

DOJMOVI Perković dan nakon 'prizemljenja': Žalim što nisam prodrmao momčad izmjenom u 20. minuti utakmice

DOJMOVI Perković dan nakon 'prizemljenja': Žalim što nisam prodrmao momčad izmjenom u 20. minuti utakmice
Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Varaždina su u 10. kolu 1. HNL izgubili od Rijeke 0:2 (0:2). Bila je to dijametralno suprotna utakmica od one protiv Dinama (1:0) u kojoj domaći nogometaši nisu pokazali ništa, a svjestan je toga i trener Borimir Perković.

Nakon prospavane noći slegli su se dojmovi od utakmice protiv Rijeke (0:2). Trener domaće momčadi Borimir Perković izrekao je svoje mišljenje o porazu.

- Analizirao jesam i tražio nešto pozitivno iz ove utakmice, ali nažalost nisam uspio ništa naći. Stojim kod svega onoga što sam rekao sinoć. Griješili smo jako puno, radili smo puno grešaka u kratkim dodavanjima od prve sekunde i to se ne bi smjelo događati bez obzira na koncentraciju. Rijeka je to dobro iskoristila, a kad igrate protiv takve momčadi to je razlog da mi nismo mogli izaći ni u jedan ozbiljniji napad u kojem bi došli do završnice - započeo je domaći strateg i dodatno obrazložio:

- Ta prva sekunda, moj osjećaj koji sam gledajući utakmicu vidio da nema koncentracije, da nam je slaba energija, nažalost tako je bilo kroz cijelu utakmicu. Dogodilo nam se puno grešaka, a oni su prekvalitetni da to ne iskoriste. Rezultat od 0:2 možda i nije objektivan, s obzirom na prilike mogli smo dobiti i još koji gol.

Bilo je tu puno grešaka, vezni red se izgubio u utakmici, a sve je kumovalo crvenim kartonom Nevena Đuraseka. Ivan Posavec mnogo je puta bio na podu, kao da su zaboravili famozne kopače 'sa šest štuplinof'.

- Naši igrači nižeg rasta su niskog težišta i trebali bi imati manje problema na takvom terenu. Ali oni su se posklizavali, padali i u tome smo mi izgubili četiri pet lopti, jednostavno nevjerojatno. Žao mi je što nisam slijedio svoju intuiciju i nisam napravio promjenu u 20. minuti, bilo je 1-0, ali što je tu je. Možda sam trebao razdrmati vezni red zamjenom - jasan je Perković.

Jednostavno to nije bilo to.

- Vidjeli ste kakva je Rijeka, kakvu individualnu kvalitetu imaju. Ali da smo mi bili na nivou utakmice protiv Dinama, ne bi bio takav rezultat - zaključio je trener Varaždina o jučerašnjem susretu.

Varaždin se nakon deset kola sa sedam bodova nalazi na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice. Borba za opstanak klupska je realnost, ali mnogo je još do kraja sezone.

- Još je 26 utakmica do kraja i teško je govoriti o 'ključnim utakmicama'. Idemo se spremati iz utakmice u utakmicu, bez obzira tko je na drugoj strani bit će šanse. I protiv Dinama i protiv Osijeka smo bili otpisani, išli smo 'po porciju' prema riječima mnogih, a na kraju je ispalo dobro.

Prije odlaska u Split, pred nogometašima Varaždina je susret četvrtfinala Županijskog kupa protiv gradskog rivala Varteksa.

- Kao što je i dosad bila praksa, imamo dovoljno kvalitetne igrače na klupi i zarotirat ćemo momčad. Tako da ćemo i protiv Varteksa vjerojatno mijenjati i dati priliku većini igrača koji manje igraju - zaključio je Perković.

Utakmica četvrtfinala Županijskog kupa između Varteksa i Varaždina na rasporedu je u srijedu, 2. rujna, s početkom u 15 sati i 30 minuta na stadionu Sloboda.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video