Vijesti / Sport

DOJMOVI

RIJEČ TRENERA Perković realan nakon poraza: Izgubili smo koncentraciju, s obzirom na igru rezultat je mogao biti veći

RIJEČ TRENERA Perković realan nakon poraza: Izgubili smo koncentraciju, s obzirom na igru rezultat je mogao biti veći
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nogometaši Varaždina su u 10. kolu 1. HNL izgubili na domaćem terenu od Rijeke 0:2 (0:2), a nakon poraza svoje su dojmove iznijeli pomoćnik trenera Rijeke Aleš Kačičnik i strateg domaćih Borimir Perković.

Izabranici Borimira Perkovića danas nisu bili na razini. Nakon odlične defenzivne partije i pobjede protiv Dinama (1:0),  varaždinski nogometaši jednostavno nisu bili ni na tragu igri iz te utakmice i izgubili su od Rijeke (0:2). Trener Varaždina nije mogao pronaći rješenje za odlične Riječane.

- Želim čestitati Rijeci na zasluženoj pobjedi. Od samog početka vidjelo se da nismo bili pravi, nije bilo koncentracije i jako smo puno griješili u osnovnim stvarima, u pasevima na 10 - 12 metara. A oni su to iskorištavali u potpunosti. Zabili su dva gola iz prekida i bili dominantni u prvih 45 minuta, a u nastavku su stvorili još nekoliko dobrih šansi i sve je jasno - započeo je Borimir Perković pa dovršio misao:

- Istina je da nije bilo prave energije koju inače imamo. Nije to bilo kao protiv Dinama, ali ponavljam, koncentracije nije bilo i to je ključ. Kad nam se nešto otvorilo prema naprijed, nakon dva pasa bi napravili grešku. S obzirom na utakmicu, rezultat je mogao biti i veći - zaključio je trener Varaždina.

>>> KLIKOM PO TRIBINI Velik broj navijača bodrio NK Varaždin u utakmici protiv Rijeke

Gosti su u ovu utakmicu ušli pod vodstvom pomoćnog trenera jer je Simon Rožman morao odraditi suspenziju koju još nosi iz slovenske lige. Novi strateg gostiju sve je mirno promatrao iz lože, a njegova 'desna ruka' odradila je dobar posao.

- Čestitam našim dečkima što su prikazali stvarno kvalitetno utakmicu uz puno šansi. Po teškom terenu odigrali su odličnu partiju i na tome im skidam kapu - započeo je pomoćni trener Rijeke Aleš Kačičnik pa nastavio.

>>> PORAZ Varaždinski nogometaši 'vraćeni u realnost': Rijeka bez većih problema sa Stadiona odnijela sva tri boda

- Nije bilo jednostavno uskočiti u novoj sredini, novoj državi. Jesmo mi blizu, ali smo pod pritiskom i željeli smo pobijediti na startu, a to smo i ostvarili.  Iskreno, nisam prije pratio Varaždin. Ali poslije snimki koje smo pogledali, vidjeli smo da su momčad koja se zna vraćati u defenzivi i radi se o kvalitetnoj momčadi. Ipak, mi smo danas bili toliko dominantni da oni možda i nisu bili toliko loši - zaključio je Kačičnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video