Vijesti / Sport

ODLIČNA UTAKMICA NA SLOBODI

PROPUSTILI POBJEDU U derbiju 3. HNL Varteks vodio 2:0 i 3:1, no na kraju izvukao tek remi

PROPUSTILI POBJEDU U derbiju 3. HNL Varteks vodio 2:0 i 3:1, no na kraju izvukao tek remi
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Derbi 3. HNL započeo je sjajno za domaći Varteks, već u 3. minuti poveli su golom Karla Benkovića.

Odličan nogomet igrao se u subotu popodne na varaždinskoj Slobodi, gdje Varteks ove sezone igra kao domaćin. Na kraju je bilo šest golova, a Varteks može žaliti jer su imali 2:0 i 3:1, a propustili su pobjedu tek u posljednjem dijelu utakmice. 

Bumbari su ugostili Tehničar iz Cvetkovca, ekipu u kojoj igra i jedna od najvećih legendi HNL-a Krunoslav Lovrek. Tehničar vodi Roman Sović, nekad voditelj škole u Slaven Belupu, a tamo je još i iskusni Kruno Jambrušić, dok ih je ove godine pojačao i Mario Sačer.

>>> FOTO Pogledajte tko je sve bodrio Bumbare u derbiju protiv Tehničara

Ipak, Varteks se također pojačao za 3. HNL, a momčad koju vodi Želimir Orehovec u 3. HNL trenutno ima samo jedan poraz.

Derbi 3. HNL započeo je sjajno za domaći Varteks, već u 3. minuti poveli su golom Karla Benkovića, nakon odlične asistencije Tihomira Šoštarića

Gosti su sredinom prvog poluvremena preuzeli terensku incijativu, ali se domaćin vrlo uspješno branio, tako da nije bilo prevelikih šansi. Od 29. minute Varteks ostaje hendikepiran, jer nakon jednog sudara s protivničkim igračem Benković mora na 'šivanje' u bolnicu.

Veliko veselje za Varteks u 38. minuti. Borbeni Skoliber ne dopušta jednoj lopti da izađe iz igre, i s kornera se ubacuje u kazneni prostor. Odlično ubacuje do Šoštarića koji s par metara pogađe mrežu gostiju.

e081842b71a2cb74e1fd522a190b850b.jpg?v=2

I već u sudačkoj nadoknadi gosti iz Cvetkovca stižu do gola za smanjenje vodstva. Gosti su napadali po desnoj strani, obrana Varteksa ne čisti dobro jednu odbijenu loptu, na nju natrčava Belovari i glavom smanjuje za 2:1.

Tehničar u nastavku opasno pritišće domaćina, imali su nekoliko sjajnih prigoda, ali Domjan sjajno brani udarce opasnih napadača Cvetkovca. U nekoliko navrata je odličnim reakcijama spasio čiste pogotke.

U jeku napada gostiju, Varteks je ubojih iz jedne kontre. Povukao je iskusni Kosir, preuzima loptu Vuković, dodaje od Skolibera koji ulazi u 16-eraca i preciznim udarcem pogađa za 3:1. 

Imao je nedugo potom Skoliber odličnu šansu i za 4:1, ali u kontri njegov udarac odlazi tik pored stative. 

Uporni gosti uspijevaju smanjiti, kada u jednoj gužvi lopta u kaznenom prostoru dolazi do Jambrušića koji smanjuje na 3:2. 

Gosti se ponovno dižu, a ubrzo stižu i do izjednačenja. Gosti ubacuju s desne strane, a Borna Radić glavom pokušava raščistiti no pogađa vlastitu mrežu za 3:3. Bio je to i konačan rezultat utakmice, unatoč pokušajima i jednih i drugih da stignu do pobjede.

- Odlična utakmica za gledatelje, no ne i za nas. Na kraju moramo biti sretni s osvojenim bodom. Krenuli smo loše, dopustili Varteksu da povede, kasnije još više, ali nismo se predavali niti jednog trenutka. Niti kod 3:1, i na kraju moram reći zasluženo stigli do boda - rekao je nakon utakmice Roman Sović, trener Tehničara.

U redovima domaćih navijača prevladavala je tuga nakon utakmice.

- Šteta, imali smo kod 3:1 i meč-loptu, ali nismo je iskoristili. Oni su odlična ekipa, to su danas i pokazali, a mi smo ipak još dosta neiskusni, i danas nismo iskoristili veliku prednost. Na kraju moramo biti zadovoljni s tim jednim bodom - istaknuo je Želimir Orehovec, trener Varteksa.

Varteks - Tehničar 3:3 (2:1)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 350. Suci: Kolarić (Strahoninec), Zobec (Strahoninec), Starčević (Bjelovar).

Strijelci: 1:0 Benković (3), 2:0 Šoštarić (38), 2:1 Belovari (45+1), 3:1 Skoliber (74), 3:2 Jambrušić (82), 3:3 Radić augotol (88).

Varteks - Domjan, Sušac, Radić, Malenović, Benković (od 29. Kuhar), Kukec, Vuković, Masten (od 46. Žganec), Skoliber, Kosir, Šoštarić. Trener: Želimir Orehovec.

Tehničar - Kurtanjek, Belovari, Vukonić, Jadanić, Kocijan, Hudak, Bartolović (od 67. Jambrušić), Šokec (od 62. Milek), Sabol (od 46. Tucaković), Sačer, Lovrek. Trener: Roman Sović. 

619253284774f6e327cf73687e4f2b88.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video