Vijesti / Sport

USUSRET RIJECI

POVRATAK HNL-U Strateg Varaždina okreće se ligi: Zaboravili smo Dinamo i Rudeš, idemo odigrati dobro protiv Rijeke

POVRATAK HNL-U Strateg Varaždina okreće se ligi: Zaboravili smo Dinamo i Rudeš, idemo odigrati dobro protiv Rijeke
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Varaždina pobijedili su Rudeš (4-2) u 1/16 finala Kupa i u osmini dočekuju boljeg iz odgođene utakmice Buja i Rijeke. Već u subotu im slijedi novi izazov kad na Stadion u sklopu 10. kola HNL-a stiže upravo Rijeka.

Nogometaši Varaždina povezali su dvije pobjede kod kuće - protiv Dinama u ligi (1:0) i protiv Rudeša u Kupu (4:2) te na krilima dobrih igara nastavljaju ligaški put. Nemaju puno vremena za odmor jer u subotu na Stadion već dolazi Rijeka.

- Ovo što je iza nas treba zaboraviti. Zaboravili smo Dinamo i pobijedili Rudeš u utakmici u kojoj smo odigrali dobro. Okrećemo se Rijeci koju dobro poznajemo i znamo koje su im sposobnosti i kvalitete. Neću ništa novo reći ako kažem da imamo tešku utakmicu jer su oni odlična momčad puno individualne kvalitete i momčad koja uz Hajduk, Dinamo i Osijek ima najveće ambicije za Europu - započeo je trener Varaždina Borimir Perković i nastavio:

- Oni su u ovom momentu u puno boljem stanju nego što su bili prije dva ili tri tjedna. Tad su ih mučile ozljede, a sad su im se u kadar vratili Kvržić, Čolak i Pavičić koji su nosioci momčadi. Imamo dva dana pripreme za utakmicu i u dobrom smo zamahu. Imamo dobru atmosferu i vjerujem da smo u stanju odigrati dobru utakmicu i ostaviti dobar dojam.

Riječani u Varaždin dolaze nakon odgođene utakmice Kupa u Bujama gdje se nije moglo igrati zbog natopljenog terena. Također, dolaze i s novim trenerom jer je klub nakon ostavke Igora Bišćana preuzeo slovenski stručnjak Simon Rožman.

- U takvim situacijama motiv je kod igrača malo veći nego inače. Pogotovo kod onih koji nisu bili u planu kod trenera koji je bio prije. Imamo neke spoznaje koje ćemo proanalizirati, oni nisu odigrali Kup utakmicu protiv Buja pa su imali priliku za trening više da ih novi trener upozna što je bolje moguće - završio je strateg Varaždina.

Obrana funkcionira sve bolje

Varaždinska obrana iz kola u kolo izgleda sve bolje, a kombinacija Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj odlično je funkcionirala protiv Dinama. Upravo je iskustvo Nikole Tkalčića ne desnom beku uvelike pomoglo nogometašima Varaždina.

- Protiv Dinama smo pokazali da možemo igrati sa svakim i svakog pobijediti pa tako i protiv Rijeke imamo šansu. Dižemo se kao momčad, uigrali smo se u zadnjih tjedan dva kad je došlo mnogo novih igrača. Već sam bio tu u Varaždinu i Varteksu, znam dečke otprije tako da za mene nije bilo problem kao za njih - objasnio je Nikola Tkalčić.

Iako nije igrao u susretu prvog kola na Rujevici u kojem je Rijeka protiv Varaždina slavila 2:1, iskusni desni bek svjestan je kakva opasnost prijeti varaždinskom prvoligašu.

- Imaju dosta dobre individualce i mi ćemo ovih dana probati dodatno analizirati njihovu momčad i vidjeti kako ih zaustaviti. Pripremit ćemo se i vidjet ćemo što će biti.

Utakmica 10. kola 1. HNL između Varaždina i Rijeke, na rasporedu je u subotu, 28. rujna, s početkom u 16 sati i 30 minuta na Stadionu Varteksa.

Ulaznice za Rijeku prodaju se po cijeni od 60 kuna (zapad sredina), 50 kuna (zapad lijevo i desno) i 40 kuna (istok i jug).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video