Vijesti / Sport

RIJEČI KAPETANA

LEON BENKO NAKON DINAMA 'Pobjeda je slatka, ali ona još nije spasonosna'

LEON BENKO NAKON DINAMA 'Pobjeda je slatka, ali ona još nije spasonosna'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

'Ne bih rekao da su nas podcijenili. Bili su oni pravi, željeli su pobjedu, imali su 2-3 dobre šanse, nisu im ušle, a sreća se, eto, napokon okrenula i na našu stranu', rekao je Benko o subotnjoj utakmici protiv Dinama.

Leon Benko (35), igrač varaždinskog prvoligaša NK Varaždina, u intervjuu za Večernji list osvrnuo se na subotnju utakmicu gdje je Varaždin srušio zagrebački Dinamo, no i na druge za nogomet vezane stvari. Intervju donosimo u nastavku.

Vezana vijest:

NK Varaždin - Dinamo KAO VARTEKS 2007. PRVA POBJEDA Jessie Djou srušio Dinamo! Varaždinci stigli do prve i 'najslađe' pobjede, na Stadionu pao hrvatski prvak!

A hoće li Dinamo u ovoj sezoni prvi kroz cilj?

- Dinamo ima dvije momčadi koje mogu biti prvaci, ne znaš koja je jača, i za mene su i dalje favoriti za naslov prvaka. No, danas je pogled na tablicu malo čudan i drukčiji i jamči nam zanimljiv nastavak prvenstva. Hajduk mi se čini ozbiljnijim protukandidatom nego što je to bio prošlih sezona – rekao je Benko.

No razgovarajmo ipak o varaždinskim herojima. Kako vas je trener Perković pripremao za Dinamo? Jeste li ih se ustrtarili nakon Atalante?

- To s Atalantom bilo je užitak gledati, u toj utakmici Dinamo je zaista izgledao kao velika svjetska momčad. Međutim, nismo mi momčad koja će se nekoga prepasti, pa ni nekoga tko je hit Lige prvaka. Boro (trener Perković) u pripremi utakmice kazao nam je kako ćemo sigurno imati svoju šansu, da moramo samo biti čvrsti u defenzivnom bloku. Znali smo da ćemo imati publiku za sebe i da samo moramo biti strpljivi. Uza svu želju i htijenje, sve nam se poklopilo i ispalo je najbolje – nastavlja Benko.

Jeste i imali osjećaj na terenu da su vas Dinamovi nogometaši podcijenili?

Vezana vijest:

PRVA I VELIKA POBJEDA VIDEO/FOTO Pogledajte kako su Varaždinci proslavili pobjedu nad Dinamom!

- Ne bih rekao da su nas podcijenili. Bili su oni pravi, željeli su pobjedu, imali su 2-3 dobre šanse, nisu im ušle, a sreća se, eto, napokon okrenula i na našu stranu – ističe Benko.

Perspektiva Varaždina nakon pobjede nad Dinamom čini se ipak svjetlijom. Prethodno ste osvojili bod protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

- Pobjeda je slatka, ali ona još nije spasonosna. Naravno da nas sve skupa to ohrabruje, pa i onaj bod osvojen u Osijeku, no mi se još uigravamo, navikavamo se jedni na druge. Posljednji smo krenuli s pripremama, ostali smo bez Jerteca, pa nam je tek prije koji dan došao Iranac Mehdikhani. Tako se kompletiramo u hodu. Odigran je tek prvi krug prvenstva, a rekao bih da nam rastu šanse i da ćemo biti sve bolji. Nikome neće biti lako u Varaždinu.

Kako gledate na Dinamove šanse u Ligi prvaka?

- Dinamo je svoj europski cilj za ovu sezonu ispunio plasmanom u Ligu prvaka. Sada mogu igrati za svoj gušt, i to čine zaista sjajno. Njihov sam navijač, želim im da odu što dalje u Ligi prvaka, jer od toga imaju koristi svi prvoligaši - nastavlja Benko.

Manchester City, sljedeći Dinamov suparnik, slavio je 8:0, a Dinamo izgubio u Varaždinu. Trebaju li plavi strepiti od gostovanja na Etihadu 1. listopada?

- Manchester City najvrednija je momčad svijeta, ima najboljeg trenera na svijetu, u stanju su u engleskom prvenstvu utrpati osam komada. Ali, mi ovdje govorimo o Dinamu, koji ima strašnu momčad, s Petkovićem, Olmom, sjajnim Perićem... Ta momčad protiv Atalante nije pokazala nijednu jedinu slabost. Tako mislim da se Dinamu, unatoč svoj silini Cityja, ne može dogoditi da tamo pretrpi katastrofu - dodao je Leon Benko, legenda Varaždina sa 104 nastupa i 40 pogodaka.

Sam kaže da ga godine ne opterećuju, da nema namjeru više seliti se iz Varaždina...

- To je moj grad, tu sam cijeli život, i sa srcem igram za svoj klub, pomagat ću mu koliko god me budu trebao – zaključio je 35-godišnji Benko, drugi najstariji nogometaš Hrvatske lige, iza 36-godišnjeg Ivana Krstanovića iz Slavena Belupa. Obojica su četiri godine starija od najmlađega trenera lige, Ivana Preleca iz Istre 1961, rođenog 1987. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video