Vijesti / Sport

DOJMOVI NAKON UTAKMICE

TRENERI Bjelica 'kipio' nakon utakmice: Nekima se očito 'gadi' igrati HNL; Perković bez euforije: Velika je stvar pobijediti Dinamo

Varaždinski je prvoligaš na nevjerojatan način stigao do prvih bodova. Na Stadionu su pobijedili 'europski Dinamo' 1:0 (0:0), a treneri su nakon utakmice imali različita izlaganja. Nenad Bjelica dobro je 'oprao' igrače, dok je Perković ostao smiren.

Borimir Perković je nakon osam prvoligaških kola na klupi Varaždina bez pobjede, uspio uzeti prva tri boda i to protiv najtežeg mogućeg protivnika, zagrebačkog Dinama. Jessie Djou zabio je za 1:0 (0:0) i odveo Varaždin do prve, povijesne pobjede. No, konferencijsku dvoranu ušetao je smireno, bez prevelike sreće.

Vezana vijest:

NK Varaždin - Dinamo KAO VARTEKS 2007. PRVA POBJEDA Jessie Djou srušio Dinamo! Varaždinci stigli do prve i 'najslađe' pobjede, na Stadionu pao hrvatski prvak!

- Odigrali smo odličnu utakmicu u oba pravca, i u obrani i prema naprijed. Defenzivno smo limitirali Dinamo u svemu, a u igri prema naprijed smo bili opasni. Dolazili smo brzo do gola, u drugom poluvremenu to smo sve nastavili. Imali smo još neke situacije koje su mirisale da se tako nešto dogodi, Dinamo je pogodio stativu i nije baš to bilo tako lako. Pohvala za moje igrače, velika je stvar pobijediti ovakav Dinamo - započeo je Perković.

Mnogo su se postavljala pitanja o tome kad će doći vrijeme za prvu pobjedu, a Perković je sad 'odgovorio' na najbolji način.

Vezana vijest:

PRVA I VELIKA POBJEDA VIDEO/FOTO Pogledajte kako su Varaždinci proslavili pobjedu nad Dinamom!

- Vjerujem u svoje igrače i potenciram to već duže vrijeme. U osam utakmica četiri smo izgubili, a četiri nismo – ja sam to tako gledao. Potencirao sam da nam neće ništa pobjeći pa tako ni pobjeda. Moglo se dogoditi i prije, ali dogodila se sad protiv najbolje ekipe. A na kraju krajeva pišu se ‘ista’ tri boda, ali vrijednost pobjede je visa. Bit će ovo sigurno psihološki vjetar u leđa - završio je strateg Varaždina.

Bjelica jako ljut na igrače

Nenad Bjelica nikako ne može biti zadovoljan izvedbom svojih igrača. Promiješao je početni sastav kao i prošle godine nakon europskih izazova, ali nekim igračima kao da je bilo 'ispod časti' igrati u domaćem prvenstvu. Nakon velike pobjede protiv Atalante (4:0) na domaćem terenu, sad su na Stadionu doživjeli katastrofu.

- Prije svega čestitke Varaždinu na zasluženoj pobjedi. Pokazali su puno želje i borbe, a mi smo mislili da će to biti puno lakše nego što je bilo. Neke jako dobre situacije nismo zabili ili je golman obranio, sve o svemu zaslužena pobjeda Varaždina, a nama jedan dobar šamar da vidimo da samo pobjedama možemo dalje - započeo je smireno Bjelica, ali onda je 'proključao':

Pobjeda Varaždina nad Dinamom na stadionu u Zagrebačkoj Luka Ivanušec

- Na ovaj način neki igrači sigurno neće igrati u Dinamu. Nekima se sad ‘gadi’ igrati HNL. E ako vam se gadi, nećete igrati u HNL-u, a kamoli u Europi. Džabe mu i menadžeri i novinari, neće igrati. Kod Nenada Bjelice jedino je mjerilo teren i dok neko ne pokaže želje, neće ni igrati. Puno je tu poziva, razgovora, puno se energije tu troši. Zovu me menadžeri, novinari, e to tako više neće ići. Rekao sam im da više nikoga ne želim vidjeti u svojoj kabini, ne želim više individualne razgovore, igrat će svi po zasluzi. Moraju svi poštivati klub i sveti dres. Dinamo im daje plaću svaki mjesec na vrijeme, a na njima je da igraju - jasno je zaključio strateg hrvatskog prvaka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video