Vijesti / Sport

1:4 za Varaždince

POBJEDA NA GOSTOVANJU Varteks uzeo tri boda u Virovitici i došao do drugog mjesta na ljestvici

POBJEDA NA GOSTOVANJU Varteks uzeo tri boda u Virovitici i došao do drugog mjesta na ljestvici
NK Varteks

Pogotke za Bumbare postigli su Boris Kosir i Roberto Skoliber te Tihomir Šoštarić koji je dodao dva gola. Domaćini su u zadnjoj minuti zabili počasni pogodak.

Varteks je danas gostovao u 5. kolu 3. HNL Sjever u Virovitici kod istoimenog domaćina i zasluženo slavio 4:1. Pogotke za Bumbare postigli su Boris Kosir i Roberto Skoliber te Tihomir Šoštarić koji je dodao dva gola. Domaćini su u zadnjoj minuti zabili počasni pogodak, pišu klupske stranice. 

Prvo poluvrijeme Varteks je uspostavio inicijativu na terenu, ali prvi su zaprijetili domaćini u 7. minuti. Nervozu Bumbara ublažio je odmah u 10. minuti Kosir koji se snašao u šesnaestercu te s nekoliko metara zabija s desne strane.

U prvih dvadesetak minuta Žganec je imao sjajnu priliku s desetak metara, a vratar Domjan nastradao je pri jednom izlasku s gola, ali se ubrzo i oporavio od udarca. Domaćini su bili opasni iz ubačaja iz auta i kornera.

Pred kraj poluvremena bilježimo udarac Kosira i blok domaćina te pritisak Varteksa. Drugo poluvrijeme donosi četiri pogotka, od toga tri u mreži Virovitice.

Varteksovo odlično poluvrijeme prvo je najavio Benković nakon kornera, čija lopta odlazi tik do gola, a onda Roberto Skoliber u praktički solo akciji zabija s desne strane u desni golmanov kut. Iako ju je uspio dodirnuti, udarac Skolibera bio je prejak.

Tri minute kasnije, u 62. minuti utakmicu je u mirne vode za Bumbare odveo Šoštarić koji sam izlazi pred protivničkog vratara i iz drugog pokušaja pogađa mrežu za 3:0 Varteksa.

U 83. minuti Varteks je dovršio posao – Šoštarić ovaj put još sigurniji nakon odlične lopte Kukeca. Varteksov vratar Domjan istaknuo se u međuvremenom još jednom sjajnom obranom s nekoliko metara koja je u 90 posto slučajeva pogodak.

Ipak, konačan rezultat postavljaju domaćini u 91. minuti nakon gužve u šesnaestercu.

Bumbari su ovom pobjedom i s nova tri boda stigli do drugog mjesta 3. HNL Sjever, a u sljedećem, šestom kolu dočekuju Tehničar iz Cvetkovca na domaćem terenu, piše NK Varteks. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video