Vijesti / Sport

KREĆE 1. HRL

DABROVI Porasli apetiti za novu sezonu, trener Belko i Frano Vujović najavljuju: Cilj je plasman u Ligu za prvaka

DABROVI Porasli apetiti za novu sezonu, trener Belko i Frano Vujović najavljuju: Cilj je plasman u Ligu za prvaka
GRK Varaždin 1930

Nakon odrađenih priprema pred rukometašima GRK Varaždina 1930 nova je sezona u, od ove godine preimenovanoj, Paket 24 Premijer ligi. U prvoj utakmici u Varaždin dolazi novopečeni prvoligaš Bjelovar, a svoje su dojmove prije početka sezone iznijeli trener Alan Belko i mlada uzdanica na vanjskoj poziciji, Frano Vujović

U Varaždin pod novim imenom ovog vikenda stiže i nova sezona prve rukometne lige koja se od ove sezone zove Paket 24 Premijer liga. Nakon pet utakmica priprema u kojima su pobijedili u četiri navrata, a izgubilina samom startu i to u 'krnjem sastavu', sad je vrijeme za prave izazove za GRK-ovce.

- S obzirom na dosta 'razbijene' termine treniranja, Arena je dosta zauzeta pa imamo problema s treniranjem, moram biti i više nego zadovoljan pripremama. Dečki su vrhunski odradili posao na čelu s kondicijskim trenerom Miljenkom Vidovićem te se pokazalo kako je njegovo vraćanje u klub pun pogodak. Nije bilo ozljeda, osim manje Starčevića koja je uspješno zaliječena te smo u punom trenažnom procesu i spremni za nove izazove - započeo je trener Dabrova Alan Belko.

'Svi jedva čekamo da liga počne'

Među igračima vlada odlična atmosfera i zadovoljni su završenim procesom priprema.

- Stvarno smo zadovoljni jer smo odradili dosta treninga i da smo se dosta pripremili za sezonu ne samo za sutra. Osjećam se predobro i mislim da smo spremni za novu sezonu - započeo je rukometaš GRK Varaždina, Frano Vujović.

Dominik Novak i Tomislav Špruk su s juniorskom reprezentacijom osvojili svjetsko srebro pa su se malo kasnije priključili pripremama. Trener Belko je svjestan s kakvim potencijalom raspolaže u momčadi Dabrova.

- Imali su malo dužu pauzu nego ostali dečki, trebalo im je da uhvate ritam, ali sad su u punom radnom pogonu. Osim Starčevića koji će nam pomoći na pivotu, došao nam je iz Matej Šagij iz Vidovca koji se pokazao kao igrač na kojeg se može računati obrambeno i napadački tako da s godinom dana što smo stariji iskusniji - jasan je trener GRK-a.

Prošle sezone varaždinski su rukometaši morali 'spašavati živu glavu' u posljednjim kolima, ali na kraju su ipak osigurali ostanak u elitnom rangu hrvatskog rukometa. 

- Kad sam i došao na proljeće, rekao sam da ću ostati u ligi - to smo i ostvarili. Sad postavljam stepenicu više i želim ući u Ligu za prvaka. Hoćemo li 'ostati na kupu' i biti kondicijski spremni za to, vidjet ćemo. Tu je još i Kup, puno nas toga očekuje. Mi ćemo se potruditi da sve odradimo na najbolji mogući način - objasnio je Belko.

Cilj je plasman u Ligu za prvaka

Ove sezone apetiti su malo porasli, a cilj je jasan - napad na plasman u Ligu za prvaka.

- Prošla sezona nam je bila jao velika škola i to je bio veliki rezultat što smo ostali u Ligi. Imamo ambicije za više, ako nas ozljede zaobiđu mislim da imamo šanse boriti se u Ligi za prvaka - jasan je Frano.

Varaždinski rukometaši sezonu otvaraju na domaćem parketu. U goste im stiže novopečeni prvoligaš iz Bjelovara.

- Sve kreće od prve utakmice, nema prevelikog kalkuliranja. Domaći teren mora ostati neosvojiv te moramo preuzeti ulogu favorita i pobjeđivati. Vani protiv nekih protivnika možemo uzimati bodove. Nama je svaka utakmica 'biti ili ne biti', ali smatram da ova momčad može puno toga napraviti - objašnjava strateg Dabrova, a njegov vanjski dodaje:

- Ta utakmica bi nam mogla obilježiti sezonu jer ako dobro uđemo u utakmicu mogla to bi se trebalo odraziti i na sezonu. Oni su momčad koja je tek sad ušla pa je vrijeme da im pokažemo tko je gazda na našem parketu. Atmosfera u Graberju nam uvijek pomogne i to nam je 'vjetar u leđa' - zaključio je mladi rukometaš.

Utakmica 1. kola Paket 24 Premijer lige na rasporedu je u petak, 20. rujna, s početkom u 19 sati i 30 minuta na parketu dvorane Graberje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video