Vijesti / Sport

Dvije sportske manifestacije

POLUMARATON I BICIKLIJADA Očekuje nas najmasovnija utrka na varaždinskim ulicama, policija moli vozače za strpljenje

POLUMARATON I BICIKLIJADA Očekuje nas najmasovnija utrka na varaždinskim ulicama, policija moli vozače za strpljenje
TK Marathon 95/Grad Varaždin

Uz 25. izdanje Joma Varaždinskog polumaratona u organizaciji TK Marathon 95 Varaždin, održat će se i biciklijada 'Vinica – Varaždin Breg' u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Danas je na konferenciji za novinare najavljena bogata sportska nedjelja u Varaždinu.

Uz 25. izdanje Joma Varaždinskog polumaratona u organizaciji TK Marathon 95 Varaždin, održat će se i biciklijada 'Vinica – Varaždin Breg' u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Obje sportske manifestacije organiziraju se uz Dan oslobođenja Varaždina što će ove godine biti točno na 28. obljetnicu tog događaja. Između ostalog, održat će se i Prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u polumaratonu s nastupom šezdesetak natjecatelja.

Polumaraton, koji je na rasporedu od 10.30 sati 22. rujna najavio je Ladislav Gregorinčić, predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95.

- Utrka se odvija ove godine na novoj stazi. U dogovorima s MUP-om, odlučili smo utrku pojednostaviti i velikim dijelom natjecatelji će trčati centrom grada. To je promocija i Varaždina da se kroz trčanje upoznaje grad. Start i cilj je na Kapucinskom trgu. Ovogodišnja utrka po svim podacima bit će rekordna. Već sada je prijavljeno 750 ljudi, od toga su 482 prijave na utrku dugu 21 kilometar. Očekujemo još 150 prijava do nedjelje. Po svemu sudeći, očekuje nas najmasovnija utrka na varaždinskim ulicama u povijesti – rekao je Gregorinčić.

Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća, ujedno i trkač, istaknuo je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem.

- Vrijeme bi po prognozi trebalo biti idealno za trčanje te pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže utrci. Specifičnosti vezane uz stazu je spomenuti centar grada i svako tko završi utrku dobit će unikatnu medalju koju će izraditi učenici Centra 'Tomislav Špoljar'. Startnina od 10 kuna također ide za spomenuti Centar - istaknuo je Habijan.

Branko Družinić, predsjednik podružnice UDVDR Varaždinske županije, najavio je biciklijadu koja počinje u 10 sati u nedjelju u Vinici i traje sve do 14.30 gdje završava u Gornjem Knegincu kod ŠRC Mozdernjak.

- Povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije već petu godinu zaredom organizira biciklijadu. Start je u Vinici kod dvorca gdje je bila prva naoružana postrojba MUP-a PU varaždinske pa bi se krenulo preko Zelendvora, Nove Vesi, Sračinca, Varaždin vojarna, Trnovec Bartolovečki i Gornji Kneginec kod sportskog centra Mozdernjak. Pozivam sve građane da se priključe na bilo kojem dijelu etape. Prošle godine bilo je nekih dvjestotinjak biciklista – napomenuo je Družinić.

Posebnu pozornost na cestama i posao obavljat će PU varaždinska, a Davor Bezjak moli vozače za strpljenje.

- U nedjelju se događaju dvije manifestacije. Ono što mogu napomenuti da ćemo s dovoljnim brojem policijskih službenika i redara nastojati osigurati sigurnost svih sudionika. Molim sudionike u prometu da poštuju upute redara i službenika te privremenu regulaciju prometnika – zaključio je Bezjak iz PU varaždinske.

Program 25. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 22. rujna, počinje u 7:30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9:30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10:30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13:30 sati.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video