Vijesti / Sport

DOJMOVI

IMA NADE Bod za vjetar u leđa Perkovićevoj momčadi: Na psihološkom planu nismo osvojili bod, već 'sedam' bodova

IMA NADE Bod za vjetar u leđa Perkovićevoj momčadi: Na psihološkom planu nismo osvojili bod, već 'sedam' bodova
Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Varaždina u Osijeku su na neočekivan način stigli do velikog boda. Gubili su do 89. minute rezultatom 2:0, a onda su u tri minute izjednačili rezultat (2:2) i uzeli bod golovima Đuraseka i Lisakovicha. Veliki je to bod prije no što u Varaždin dolazi Dinamo.

S obzirom na to da je do 89. minute rezultat bio 2:0 za Osijek, 2:2 na kraju mora biti i više nego zadovoljavajuć rezultat za varaždinskog prvoligaša. Nakon osam utakmica imaju četiri remija i četiri poraza te se nalaze na posljednjem mjestu HNL-a sa četiri boda. 

- Može se reći da je to dobra najava za utakmicu koja dolazi. Osvojili smo vrijedan bod ako znamo kako i protiv koje momčadi i na kojem terenu. Inače, što se tiče same utakmice, osjećao sam da nema energije i ritma koju sam očekivao. Nismo dobro trčali - ni mi, ni oni. Kamilica utakmica, rekli bi. No, oni su zbog individualne kvalitete imali 2-0 na poluvremenu - započeo je trener Varaždina, Borimir Perković.

Benko dobio 'pravu' potporu i konkurenciju u Lisakovichu

Varaždinci su na odmoru imali veliki zaostatak, ali ovaj put su se vratili u utakmicu u zadnjim minutama i pokazali da mogu igrati čak i 11 na 11. 

- U odmoru sam uvjeravao igrače da Osijek igra loše, da imaju loš ritam i slabo trči. Ako uspijemo mrvicu dignuti ritam, da se možemo vratiti u utakmicu. U tom energetskom smislu izgledali smo malo bolje, ali ni blizu onog što sam očekivao da bi mogli preokrenuti. No, polako smo se dizali i u zadnji 15 minuta bili konkretniji i opasniji. Nakon stative Lisakovicha, zabili smo i gol Vjerovao sam da se to može dogoditi, osjećao, zvao igrače sa strane i motivirao - rekao je trener varaždinskog prvoligaša i dodao:

- Došli smo i do izjednačujućeg gola, a u zadnjim sekundama mogli smo i pobijediti. Bod je zaslužen, zaslužili smo tih 2:2 i rekao sam igračima da u psihološkom planu nismo osvojili bod, nego sedam bodova - objasnio je Perković.

Na Gradskom vrtu prvi je put u dresu varaždinskog prvoligaša zaigrao i Jessie Djou (22), veznjak koji je došao iz Petrocuba i odigrao solidnu utakmicu. No, na gostovanje nisu putovali Jamal Bajandouh i Dejan Glavica.

- Bila mu je to prva utakmica nakon mjesec i pol, a jučer je bio možda i naš najbolji igrač. Bit će nam pojačanje. Jamal je zbog privatnih problema otišao u Saudijsku Arabiju i morali smo mu izaći u susret. Glavica je imao problema sa zadnjom ložom i nije mogao odraditi glavni trening pa nije imao smisla da ide na put - razjasnio je situaciju Perković.

Bod je velik, ali opet se postavlja pitanje kad će doći vrijeme za pobjedu. Sljedeća tri protivnika varaždinskog prvoligaša su Dinamo i Rijeka kod kuće te Hajduk u gostima, a teško je za očekivati puni plijen iz tih ogleda.

- Pobjeda nam neće pobjeći. Pitanje je vremena. Isticao sam i prije da radimo i treniramo dobro, a pobjeda će doći brzo - jasan je Perković.

Ulaznice za Dinamo od 40 do 60 kuna

Zagrebački Dinamo u srijedu počinje svoj put u grupnoj fazi Lige prvaka na Maksimiru protiv talijanske Atalante. U europskom ritmu trener Bjelica često rotira momčad, a možda će baš to biti 'forte' Varaždinu.

- U svakoj utakmici postoji šansa pa tako i protiv Dinama bez obzira na to što su oni najbolja momčad u ligi i apsolutni favorit. Treba se nadati, vjerovati da možemo doći do dobrog rezultata. Ako će Dinamo imati loš dan, ako će igrati kao protiv Istre, pa neka vidimo kako će biti - završio je strateg varaždinskog prvoligaša.

Utakmica protiv Dinama na rasporedu je u subotu, 21. rujna, s početkom u 19 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu. Ulaznice će biti puštene u prodaju u utorak, 17. rujna, i to po cijenama od 60 kuna za tribinu zapad sredina, 50 kuna za tribine zapad lijevo i desno te 40 kuna za istočnu tribinu. 

Ulaznice se mogu kupiti u utorak i srijedu od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati, dok će u četvrtak i petak prodaja trajati od 10 do 18 sati. Na dan utakmice ulaznice će se početi prodavati od 9 sati. 

Iz kluba još jednom napominju kako su ulaznice personalizirane te mole zainteresirane da svoju ulaznicu kupe što prije kako bi neometano i na vrijeme mogli ući na stadion.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video