Vijesti / Sport

DO BODA U TRI MINUTE

VELIKI BOD Kakva utakmica u Osijeku! Varaždin cijelu utakmicu bio u zaostatku, pa u zadnjim sekundama stigao do boda!

VELIKI BOD Kakva utakmica u Osijeku! Varaždin cijelu utakmicu bio u zaostatku, pa u zadnjim sekundama stigao do boda!
Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Varaždina i nakon osam prvoligaških kola ne znaju za pobjedu, ali ipak su došli do velikog boda! Nakon reprezentativne stanke i odlaska kapetana Jerteca u Australiju gostovali su u Osijeku i napravili veliki podvig remijem u posljednjim minutama utakmice (2-2).

A do 89. je minute izgledalo kao da je sve izgubljeno. A onda su gosti pokazali da se ne predaju do posljednjeg sučevog zvižduka. Varaždin je ovim remijem ostao na zadnjem mjestu tablice sa četiri boda, a mogu biti i više nego zadovoljni velikim bodom iz Osijeka. Iskoristili su dvije opuštenosti u redovima domaćih i u zadnjih pet minuta stigli do velikog boda (2-2). Đurasek i Lisakovich bili su kreatori novog boda.

Varaždin je u utakmicu krenuo bez Senića koji ima virozu, kartoniranog Benka i bez kapetana Jerteca koji je otišao u Australiju. Kapetansku je traku u ovom susretu nosio Karlo Težak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvim je minutama izgledalo kako bi varaždinski prvoligaš možda i mogao parirati Osijeku kroz cijeli susret. Prvo je u 1. minuti izvana lijepo opalio Posavec, a još ljepše obranio Ivušić da bi tri minute kasnije i Lisakovich pokušao iznenaditi Ivušića koji je siguran.

Nakon početne ‘uspavanosti’ probudili su se Osječani i preuzeli inicijativu te počeli prijetiti preko bokova, ali lopte koje su isle prema Manceu nakon njegovih pokušaja završavale su pokraj gola. A onda je nakon trenutka nepažnje poveo domaćin.

Lopta je u ruku pogodila Adžića na otprilike 19 metara od gola Ivana Nevistića, a Mirko Marić uzeo je loptu i uspio ‘zaobići’ zid udarcem s unutarnje strane i dobro prevariti Nevistića koji, ruku na srce, nije najbolje reagirao nakon što su se pokraj zida Varaždina razdvojila dva igrača Osijeka u posljednji trenutak pa je Ivan imao skraćeno vrijeme za razmišljanje.

Već dvije minute kasnije moglo je biti 2:0, ali samo sebičnost Antonija Mancea je razlog što se to nije dogodilo. Uzeo je loptu napadač Osječana na centru i krenuo jurišati prema golu na nepostavljenu varaždinsku obranu. S druge ga je strane pratio Pilj i Mance je samo trebao odložiti loptu svom suigraču da je on pošalje u gol, ali napadač Osijeka odlučio je pucati i pogodio u blok.

Smirila se tada malo igra Osječana koji su preuzeli posjed i kontrolirali utakmicu. Još su jednom zaprijetili u 37. minuti iz slobodnog udarca kad je Pilj pogodio prečku. Neobična situacija dogodila se u 41. minuti kad je Borimir Perković iz igre izvadio Dominika Perkovića, a ubacio Dominika Glavinu. Nije bio zadovoljan tom odlukom Perković koji je izvađen iz igre zbog taktičkih zamisli, a ne ozljede – na desnog je beka povučen Matija Kolarić.

Novi gol stigao je u 42. minuti. Otvorila se ‘autocesta’ i Igor Silva protutnjao je po desnoj strani kao da nema nikog. Prošao je trojicu, a i četvrtog, debitanta Jessieja u momčadi Varaždina, te hladno poslao loptu u stativu pa u gol za veliko vodstvo Osijeka na odmoru (2:0).

Ni u nastavku se ništa značajno nije promijenilo. Osječani su i dalje dominirali, dok su Varaždinci i dalje bili loši. Kolarić je igrao na desnom beku i vidjelo se da to nije njegova prirodna pozicija, Talys i Šorša jurišali su lijevom stranom.

Iz jedne takve prilike Osječani su bili blizu trećeg gola u 63. minuti. Šorša se izbacio na lijevoj strani i prošao po gol aut liniji, poslao povratnu loptu za Marića na sedam metara koji iz prve gađa stativu. Imali su puno sreće u tim trenutcima izabranici Borimira Perkovića.

Opuštali su se domaći kako je susret išao prema kraju pa su tako gosti imali najbolju priliku u 78. minuti. Sam se izborio za šansu Vitaly Lisakovich koji je ušao u šesnaesterac po lijevoj strani i pucao pokraj Ivušića, ali pogodio samo stativu.

Ta ih je opuštenost koštala u 89. minuti kad je Đurasek pogodio iz slobodnog udarca. Nisu se nadali tome Osječani koji kao da su ostali grogirani i žestoko pali u zadnjih pet minuta. 

Šok na Gradskom vrtu stigao je u posljednjim sekundama susreta kad je loptu dobio Lisakovich između gostujućih stopera i hladno matirao Ivušića za veliki bod u Osijeku. Do 89. minute izgledalo je kao da će to biti novi poraz, ali, to je nogomet!

Usljedeća dva kola u goste dolaze Dinamo i Rijeka te bi ovo trebao biti veliki vjetar u leđa za izabranike Borimira Perkovića.

NK Osijek – NK Varaždin 2:2 (2:0)
26’ Marić (1:0), 42’ Silva (2:0), 89' Đurasek (2:1), Lisakovich (90'+4')
Suci: Strukan (Split) – Perica (Šibenik), Radić (Split)
Gledatelja: 2541
Žuti kartoni: Osijek – Škorić (31.), Lopa (90.-+1)
               Varaždin – Kolarić (81.)

NK Osijek (3-5-2)

Ivušić – Majstorović, Škorić (c), Šutalo – Šorša, Jugović, Kleinheisler (79. Lopa), Pilj (72. Žaper), Silva – Mance (59. Ndockyt), Marić

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Perković (41. Glavina), Adžić, Stolnik, Štefulj – Đurasek, Jessie Djou, Težak (c) (82. Turčin) – Kolarić, Lisakovich, Posavec (67. Vuk)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video