Vijesti / Sport

NAKON SLAVENA

DOJMOVI Nakon šest kola, NK Varaždin ima tri boda. Perković: Jako sam zadovoljan, veseli me način na koji igramo. Pobjeda će doći

DOJMOVI Nakon šest kola, NK Varaždin ima tri boda. Perković: Jako sam zadovoljan, veseli me način na koji igramo. Pobjeda će doći
Marko Jurinec/PIXSELL

I treću utakmicu zaredom, nogometaši Varaždina završili su remijem. S igračem manje su u Koprivnici protiv Slaven Belupa stigli do boda (1:1), a zadovoljan je pristupom igrača strateg Borimir Perković.

Moram pohvaliti sve svoje igrače zbog načina na koji smo odigrali utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme. Nažalost ostali smo s igračem manje praktički cijelo poluvrijeme, primili gol, i uspjeli se vratiti. Ne volim termine 'ratnička utakmica, bacanje na glavu', ali na neki način tako je bilo 35 - 40 minuta u drugom dijelu, započeo je trener Varaždina Borimir Perković nakon prospavane noći i boda iz Koprivnice.

Nogometaši Varaždina u 6. su kolu 1. HNL zadnjih pola sata utakmice protiv Slaven Belupa morali igrati s igračem manje pa zatim stizati rezultatski zaostatak, ali na kraju su uspjeli doći do vrijednog boda (1:1).

- Na kraju sam zadovoljan rezultatom, imali smo dvije prilike i to jednu prije izjednačujućeg gola, i jednu na kraju kad je mali Posavec odlično prošao po desnoj strani pa smo iz te poluprilike mogli izvući nešto više - prisjeća se trener Varaždina.

Nakon prvih 45 minuta ostao je dojam da bi Varaždin mogao i pobijediti, bilo je jasno da će jedan gol odlučiti susret.

- Prvo poluvrijeme bila je neka uspavanka, možda je razlog bio vrijeme, bila je velika sparina. U poluvremenu sam tražio igrača da prebacimo u 'brzinu više' jer sam im napomenuo da ona momčad koja to prije napravi - pobjeđuje. Na kraju su moji momci nagrađeni i trebamo biti zadovoljni bodom - jasan je Perković.

Na teren stadiona "Ivan Kušek Apaš", Varaždin je istrčao s pet centralnih veznih igrača. Dejan Glavica ostao je na klupi, a prvi je put od prve minute u službenoj utakmici startao 'tigar' Jamal Bajandouh.

- Jamal je više od mjesec i nešto s nama i fizički je u boljem stanju nego što je bio prije. Nemamo takvog defenzivca i on je jučer bio jako jako dobar. Glavica je jedan od naših najboljih igrača, zabio je golove, ali počeo je na klupi. Htio sam posjedom kontrolirati utakmicu pa sam ubacio sve centralne vezne igrače, to je razlog zbog kojeg je Dejan krenuo s klupe - pojasnio je trener Varaždina.

Već u 18. minuti utakmice treći je akumulirani karton dobio odlični Marko Stolnik, a u 54. minuti Vladan Adžić dobio je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Automatska je to suspenzija za dva stopera Varaždina, ali Crnogorac će vjerojatno moći zaigrati protiv Gorice.

- Mislim da Adžić ima pravo crveni karton odraditi u Kup utakmici, a Stolnik će svoja tri žuta morati odraditi u ligi. Nadam se da će se Težak uključiti u utorak na treningu, ima tri-četiri šava i to bi trebalo biti dobro, falio nam je protiv Slavena.

Nakon šest kola, nogometaši Varaždina nalaze se na devetom, pretposljednjem mjestu tablice s bodom (3) više i utakmicom više od zaprešićkog Intera (2).

- Jako sam zadovoljan nakon šest kola, ali više zbog načina igre. Sigurno smo po tome zaslužili barem dva boda više koja nam fale u toj jednoj utakmici koju smo morali pobijediti - bilo to protiv Intera ili Lokomotive, pobjeda je trebala doći - rekao je strateg varaždinskog prvoligaša.

Već u srijedu im slijedi nova utakmica. I to u Kupu, protiv trećeligaša Maksimira.

- Maksimir treba ozbiljno shvatiti. Svi ti zagrebački klubovi imaju ponekog 'haklera' koji je prošao školu Dinama i Lokomotive, a nisu uspjeli u nečem više. Trebamo ozbiljno shvatiti tu utakmicu i pobijediti

Kup utakmica protiv Maksimira na rasporedu je u srijedu, 28. kolovoza, s početkom u 16 sati u Zagrebu. Sljedeći ligaški susret pak je na rasporedu u nedjelju, 1. rujna, protiv Gorice. Ta utakmica počinje u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video