Vijesti / Sport

Dopredsjednik kluba

NOGOMET U VARAŽDINU Vugrinec: 'Ne prepozna li Grad projekt, onda se treba zapitati treba li nam ovo'

NOGOMET U VARAŽDINU Vugrinec: 'Ne prepozna li Grad projekt, onda se treba zapitati treba li nam ovo'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Varaždin se uvijek morao boriti, nikad nam nitko nije ništa poklonio, rekao je Vugrinec.

Nisu toliko davni dani bivšeg Varteksa kad je ugostio Dinamo s juniorskom momčadi i kad je vikend poslije u Vinkovcima Cibalia iznenadno dobila slobodan dan.

Sedmogodišnja agonija Varaždina, prije poznatog pod imenom Varteks, konačno je završena i oni su na Rujevici, nakon 3,8 milijuna minuta ili pak 2700 dana, igrali prvu prvoligašku utakmicu nakon logističkog debakla (dugovanja igračima) koji je otjerao klub u najniži rang natjecanja.

Nema pustih obećanja

Iako je nad klubom u kadrovskom te financijskom smislu još dosta upitnika, svim istinskim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj srce je na mjestu jer je jednostavno bilo neprirodno da bivši Varteks, koji je svojedobno znao rušiti Aston Villu i moskovski Lokomotiv, ne igra utakmice s prvoligašima ili, još gore, da se ugasi.

S tim se, naravno, slaže ikona te dopredsjednik kluba Davor Vugrinec koji je aktivno sudjelovao u varaždinskom projektu revitalizacije, projektu koji će trajati i u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

– Nisam baš mjerodavan za sve detalje, ali stoji da nam neće biti lako preživjeti u Prvoj HNL. Iza nas je razdoblje u kojem smo preživljavali kao klub. Uspjeli smo preživjeti i napraviti dobar rezultat bez obzira na sve okolnosti koje nam nisu bile naklonjene. Sad smo tu gdje jesmo i zasad nam je najbitnije izboriti ostanak i stvoriti uvjete za rad s kojima se još uvijek krpamo. Važno je razvijati omladinski pogon koji nas je uvijek krasio i na kojem će se temeljiti budućnost kluba – odgovorio je Vugrinec za Večernji list.

Kao i mnoge momčadi diljem svijeta koje naprave skok iz drugog u prvi razred, Varaždin je prošao kroz stožernu i kadrovsku rekonstrukciju, doduše dosta kasno.

Novi trener kluba Borimir Perković pridružio se momčadi tek tjedan dana prije početka priprema, dok su pojačanja (Jozinović, Turčin, Bajandooh, Đurasek i Lisakovič) dovedena za iduću sezonu priključena novim suigračima samo nekoliko dana prije početka prvenstva.

Novopečenom prvoligašu stoga će trebati nekoliko tjedana, barem da spoznaju koja je točno taktička misao vodilja.

– Treba to sve prvo posložiti, još se svi u momčadi ne poznaju dovoljno dobro. Imamo i neke iskusne igrače koji će tu igrati veliku ulogu. No, prijelazni rok još uvijek nije završio, mislim da će nam prva tri-četiri kola dobro poslužiti kako bismo doznali što nam još nedostaje.

Stanovnici Varaždina sa zanimanjem prate što se događa s njihovim staro-novim prvoligašem. Interes pred završnicu Druge HNL prošle sezone rapidno je rastao, no dopredsjednik smatra da bi i viša administrativna tijela trebala izražavati interes kakav za klub pokazuju navijači. To je spomenuo nekoliko puta tijekom razgovora.

– Uvijek je lijepo igrati na punom stadionu, ali ne možemo tek tako davati pusta obećanja da će se to stalno i događati. Moramo kao klub među građanima o sebi stvoriti dojam izvrsnosti. Međutim, i lokalni zakoni u vezi s financiranjem sporta moraju biti u skladu s tim. Ako Grad ili Županija ne prepoznaju da su za NK Varaždin zainteresirane tisuće ljudi, trebamo se zapitati treba li nam sve ovo – apelira najbolji strijelac u povijesti HNL-a (146 pogodaka).

Treba vjerovati u lijepu priču

Vugrinec i Varaždinci iz kluba, međutim, neće odustajati. Ako se nije odustalo pri potpunom krahu kluba prije sedam godina, sigurno neće ni sada kad je klub u uzlaznoj putanji.

– Varaždin se uvijek morao boriti, nikad nam nitko nije ništa poklonio. Bit ćemo ustrajni i boriti se i dalje. Najbitnije je da imamo zajedništvo, ali treba biti uporan i vjerovati u ovu lijepu priču. Želim zahvaliti navijačima što nam pomažu dodatno je uljepšati, unatoč svim financijskim nevoljama – rekao je za Večernji Davor Vugrinec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video