Vijesti / Sport

PRVOLIGAŠKI DEBI

PORAZ Inspirirani Murić s dva gola na Rujevici srušio solidni Varaždin, za bod nije bio dovoljan eurogol Kolarića

PORAZ Inspirirani Murić s dva gola na Rujevici srušio solidni Varaždin, za bod nije bio dovoljan eurogol Kolarića
Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Varaždina ostvarili su jedan od ciljeva Borimira Perkovića prije odlaska u Rijeku - definitivno se nisu izblamirali. Protiv aktualnog osvajača hrvatskog Kupa izgubili su s 2:1. Srušio ih je bednjanski 'ftič' Robert Murić, dok je prvi prvoligaški gol za Varaždin prekrasno zabio Matija Kolarić.

Prvoligaški debi pamtit će nogometaši Varaždina po nelošoj predstavi na Rujevici. No, Riječani su imali više prilika i bili bolja momčad, ali na kraju su slavili 'samo' sa 2:1 (1:1)

Kao što je najavio i Borimir Perković, Varaždin je u utakmicu krenuo iznimno oprezno, a povlačenje u Nevistićevo ‘naručje’. Dobro im poznati bednjanski dečko Robert Murić uzeo je loptu na dvadeset i pet metara od gostujućeg gola i lagano ‘na motoru’ prošao jednog, pa drugog igrača Varaždina, stopere ‘lažnjakom’ poslao u krivu stranu, ‘vagnuo’ i Nevistića i zatim poslao loptu u gol kraj natrčalog Perkovića.

PRVOLIGAŠKI DEBI Nogometaši Varaždina poraženi u Rijeci NK Rijeka - NK Varaždin 20.7.2019.

Bio je to šok za novopečenog prvoligaša, ali natrag su se vratili u dupli blok i čvrsto držali obrani. Riječani su se malo opustili u vodstvu, kružili loptom, pokušavali se još jednom ‘ušetati’ u gol, ali nije išlo. Sve im je to došlo na naplatu. Izveo je aut Tomislav Turčin, loptu su prenijeli do Kolarića koji je došao do šesnaesterca, zamahnuo i u prazno poslao Lepinjicu, Župarića i Halilovića, ‘izbacio’ se na lijevu nogu i maestralnim udarcem pogodio u desne rašlje domaćeg gola. U potpunosti je nemoćan bio Andrej Prskalo, eurogol je zabio veznjak Varaždina.

Bio je to vjetar u leđa za izabranike Borimira Perkovića koji su malo izašli iz faze obrane i nekoliko puta solidno prenijeli loptu u protivničku polovicu, ali nisu uspjeli napraviti ništa opasnije. Umalo su ih prizemljili Riječani u 36. minuti kad je Pavičič odličnom dubinskom loptom pronašao Čolaka, Antonio Mirko izbio je sam ispred vratara Varaždina i pucao, ali Nevistić je odličnom reakcijom odbio loptu u korner. Obranili su se tad Varaždinci i uspjeli do poluvremena doći s velikih 1:1.

U drugo su poluvrijeme bolje krenuli Riječani. Već je u 49. minuti Čolak izašao sam pred Nevistića, ali okliznuo se u presudnom trenutku. Ipak, ubrzo je Nevistić morao vaditi loptu iz mreže. Na dvadesetak metara od mreže imala je Rijeka slobodan udarac, a loptu je opet uzeo Robert Murić i poslao projektil u desne rašlje. Bio je to Nevistićev kut, ali nije mogao ništa gostujući golman.

Nakon toga nisu bili opasni po gol Prskala nogometaši Varaždina, dok su uglavnom napadali riječki nogometaši. No, solidan blok Varaždina nije previše puštao, dok su riječka krila par poluprilika zapucala u reklame iza gola. Dogodila se loša situacija za trenera Perkovića jer se samo devet minuta nakon ulaska u igru ozlijedio Dominik Glavina. Do kraja utakmice nisu ozbiljnije zaprijetili Perkovićevi puleni te se iz Rijeke vraćaju bez bodova.

Prva utakmica u prvoj ligi i prvi poraz protiv realno jačeg protivnika. Sad im slijedi tjedan dana oporavka, a onda prva domaća utakmica u elitnom rangu hrvatksog nogometa protiv grogiranog Hajduka iz Splita.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 28. srpnja, s početkom u 20 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

HNK Rijeka (4-5-1)
Prskalo – Raspopović, Župarić, Punčec, Tomečak – Murić (78. Acosty), Pavičić (72. Capan), Lepinjica, Halilović (72. Bušnja), Kvržić (c) – Čolak

NK Varaždin (4-3-3)
Nevistić – Perković, Stolnik, Senić, Miličević – Jertec (c), Đurasek, Kolarić – Posavec (75. Glavina – 84. Fućak), Benko, Turčin (59. Glavica)

Rijeka – Varaždin 2:1 (1:1)
7’ Murić (1:0), 22’ Kolarić (1:1), 57’ Murić (2:1)
Žuti kartoni: Kolarić, Jertec, Senić

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video