Vijesti / Sport

BUMBARI U AKCIJI

PROZIVKA NK Varteks u Hrašćici u ponedjeljak počinje s pripremama za 3. HNL

PROZIVKA NK Varteks u Hrašćici u ponedjeljak počinje s pripremama za 3. HNL
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

NK Varteks, popularni Bumbari u ponedjeljak počinju s pripremama za novu sezonu, prvu u 3. HNL Sjever, a u klubu s velikim optimizmom očekuju novi pokušaj u trećoj ligi.

NK Varteks počinje s još jednim ljetnim pripremama, devetima u klupskoj povijesti, koja je bila vrlo turbulentna. Kako su najavili prošle godine 'korak natrag, dva naprijed', ispadanje iz lige su iskoristili za konsolidaciju, pripreme i novi pokušaj.

Savez je oformio ponovno 3. HNL Sjever, kao jedino logično rješenje s pet trećih liga, ali pitanje je da li će liga izdržati do iduće godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U njoj će nastupati 12 klubova: uz Varteks tu će biti i ludbreška Podravina, ugledni klub koji se nada novom rezultatskom uzletu. Iz Međimurja 'super-ambiciozni' Polet iz Svetog Martina s pojačanjem Brezovcem i trenerom Kovačevićem, možda i prvi favort lige, a tu je i Rudar iz Murskog Središća.

Iz Koprivničko-križevačke županije stiže i drugi favorit natjecanja Tehničar iz Cvetkovca, sa Marijom Sačerom i legendarnim Krunom Lovrekom, u napadu, a bit će tu i Podravac iz Virja, Graničar iz Đurđevca i Radnik iz Križevaca. 

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije stižu Bjelovar i Mladost Ždralovi, a iz Virovitičko-podravske Virovitica i Papuk (Orahovica).

- Cijela ta novoformirana liga je zasad nepoznanica, a kvaliteta klubova vidjet će se kako će prvenstvo odmicati. Svi klubovi se pojačavaju i žele biti što bolji, tako da je teško sada govoriti o mogućnostima naše ekipe. Cilj nam je biti među 6 ekipa, te se tako plasirati u play off - kazao je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Prvenstvo će se igrati dvokružno (22 kola), te će nakon toga prvih šest ekipa igrati play off (pet utakmica), dok će posljednjih šest ekipa će igrati play out (pet utakmica).

Bumbari s pripremama za novu sezonu počinju u ponedjeljak 22. srpnja u 18:00 sati, prozivkom igrača na terenu u Hrašćici, koja bi uskoro trebala postato novi 'dom' za Varteksovce. 

Pripreme će početi 22. srpnja i trajat će pet tjedana, a prvenstvo počinje 24. kolovoza. 

- Počinjemo malo kasnije nego sam planirao jer su neki igrači još na moru, ali svi su dobili plan treninga koji moraju odraditi. Od igrača očekujem da dođu motivirani i puni želje za dokazivanjem, jer će i roster igrača i konkurencija u ekipi biti na većem nivou od prošle sezone - istaknuo je glavni strateg Bumbara Želimir Orehovec.

Prijelazni rok bio je vrlo aktivan, u Varteks su stili iskusni napadač Kosir, zatim Skoliber iz središćanskog Rudara, stigli su i Težački, Sabolić, Masten, Pozder. Uz to, glavni cilj bio je zadržavanje igračkog kadra, što je ostvareno u potpunosti. 

- Prijelazni rok odrađen je kako je i planirano, doveli smo igrače točno na pozicije koje smo željeli. Osim iskusnog Kosira, ostali igrači su mladi, razvojni i što je najvažnije nisu puno razmišljali da li žele igrati u Varteksu. Prepoznali su Varteks kao klub u kojem mogu napredovati kako kroz utakmice, tako i kroz treninge, te ostvariti svoje nogometne ambicije. S obzirom na to da prijelazni rok još nije završio i traje do 31.07., postoji mogućnost da dovedemo još kojeg igrača - ističe Orehovec. 

Veldin Karić, koji je lani odradio 'lavovsku' sezonu, oprostio se od igranja u ovom rangu natjecanja, ali će karijeru u klubu nastaviti kao pomoćni trener Orehovcu. 

- Odlučio sam da više neću igrati jer je 3.HNL ipak malo veći i zahtjevniji izazov s mojih 45 godina. S obzirom na to da želim ostati dio kluba, prihvatio sam drugu ulogu i postao pomoćni trener gospodinu Orehovcu. Vjerujem da ću svojim iskustvom, željom  i voljom pomoći kako igračima, tako i svima u klubu i upravi. Moje igranje u najdražem klubu nikad neću zaboraviti, te sam se upravo zato baš u Varteksu oprostio s igranjem na 'višem' nivou. Osim uloge pomoćnog trenera, preuzeo sam i juniore među kojima ću tražiti nasljednike i buduće prvotimce kluba - istaknuo je Veldin Karić.

Velika stvar je i ostanak prvog 'topnika' lige Tihomir Šoštarića, koji je nakon prošle sezone  imao pododsta ponuda. 

- Definitivno je prevagnuo osjećaj prihvaćenosti u klubu, kako od strane Uprave, tako i od suigrača i navijača. Osjećam se super u ovom okruženju, a što je najvažnije - sve dogovoreno je uvijek bilo i ispunjeno. Uvjeti su dobri, te me sada posebno veseli izgradnja terena i svlačionica u Hrašćici. Novi vlastiti prostor sigurno će pozitivno utjecati na cijelu ekipu - istaknuo je popularni 'Šole'. 

Spomenimo kako se u klubu osim prijelaznog roka, trenutno najviše fokusira na izgradnju trening kampa u Hrašćici. U utorak je potpisan potpisao ugovor o izradi svlačionica, za koji se sredstva prikupljaju akcijom 'Za Varteksov dom'

Rok isporuke svlačionica je prvi tjedan u rujnu. Radovi na terenu u Hrašćici također će započeti sljedeći tjedan, a u planu su obnova glavnog terena, gradnja pomoćnog s umjetnom travom, gradnja tribine i svih ostalih popratnih sadržaja kojima će se osigurati licenca za igranje 3.HNL.

Podsjetimo da će se u nedjelju, 4. kolovoza, na igralištu u Graberju održati 14. Memorijalni malonogometni turnir 'Anđelko Herjavec'. Prijave ekipa moguće su na broj: 091/575-6249.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video