Vijesti / Sport

MEMORIJAL ANĐELKO HERJAVEC

Malonogometni turnir za 'Đelaca' 4. kolovoza na Graberju, prijave u tijeku

Malonogometni turnir za 'Đelaca' 4. kolovoza na Graberju, prijave u tijeku

Četrnaestio izdanje Memorijala Anđelko Herjavec i ove će se godine održati kod Graberja, kao i prošle, a uz NK Varteks u organizaciju se i ove godine uključila i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina.

14. Memorijal Anđelko Herjavec, popularni Đelac, održat će se 4. kolovoza na Graberju, na betonskom igralištu, a u slučaju kiše bit će preseljeno u dvoranu Graberje.

- Uključili smo se lani u organizaciju, mi kao Zajednica, preseljen je turnir na Graberje, i svi su dobro reagirali. Želimo nastaviti tu dobru tradiciju i ove godine – istaknuo je Denis Mladenović iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždin.

Rikardo Kahlina bio je jedan od pokretača turnira, ispred Udruge White Stones, koja je pokrenula cijelu priču.

- Sve je počelo tam 2004. godine, a evo stigli smo do 14. Izdanja Đelaca. Bilo je tu svega, počeli smo na rukometnom igralištu pokraj stadiona Varteksa, tamo je znalo biti jako dobrih turnira, uz rasvjetu, odličnu posjetu, potom smo se preslili na Jalkovec, neki turniri igrali su se i na travi, a evo nas sada opet u gradu, gdje je Graberju, ostalo praktički kao jedina opcija u gradu gdje se može igrati mali nogomet – istaknuo je Kahlina.

Turnir je lani po prvi puta organiziran u suradnji NK Varteksa i Zajednice. U konkurenciji 16 ekipa, na kraju je slavio MNK Lovrečan.

- Pokazalo se to kao jako dobar potez, radi ekipa, ali i radi publike, pokazalo se da Varaždinu fali ovakvih događanja. Možda je malo kasno za ljetne turnire, ali eto nadamo se da ćemo ovime produžiti sezonu i da je dobar termin – istaknuo je Bojan Fošnar iz NK Varteksa, ujedno i iz MNK Fotex Junajted, jedan od glavnih pokretača malog nogometa u Varaždinu.

Organizatori su pripremili i financijske nagrade, 2000 kuna za prvo mjesto i poklon bon 1000 kuna, za drugo 1.000 kn i poklon bon 500 kuna, a za treće 500 kuna. 

Prijave su u tijeku, a primaju se do kraja srpnja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem mobitela 091 575 62 49 (Mladen Vuradin) te putem Facebook stranice NK Varteksa.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!