Vijesti / Sport

POČELE PRIPREME

PROZIVKA Stjepan Cvek na početku priprema: Pojačanja još nema, postoji mogućnost da trener ostane Kastel

PROZIVKA Stjepan Cvek na početku priprema: Pojačanja još nema, postoji mogućnost da trener ostane Kastel
Marta Konjačić

Na stadionu Varteksa održana je prozivka i prvi trening novopečenog varaždinskog prvoligaša. Kako kažu u klubu, situacija je složena te je prvoligaška slagalica još uvijek u procesu preslagivanja...

Nogometaši Varaždina počeli su s pripremama za elitni rang hrvatskog nogometa. Prva liga lijepo zvuči, na Stadion će opet doći Dinamo, Hajduk i Rijeka, ali osim lijepih stvari, tu postoji i puno problema. Na prozivci kluba bili su svi igrači koje NK Varaždin ima u rosteru osim Leona Benka koji je dobio poštedu zbog ozljede.

- Prva liga traži puno više. Ipak je to profesionalni rang te nam se tu neće tolerirati ono što se toleriralo u drugoj ligi. Još nismo na prvoligaškoj razini što se tiče momčadi, trebaju nam pojačanja. To ćemo morati rješavati u hodu jer su nas zadesile neke situacije pa tako i odlazak trenera Karačića kojem se zahvaljujemo i želimo svu sreću u karijeri - započeo je predsjednik kluba Stjepan Cvek.

U 1. HNL Varaždin počeo s pripremama, evo kako je bilo na prvom treningu

Na prozivku je došao i sad već bivši trener Branko Karačić koji je dao svoju posljednju riječ prije odlaska.

- Ja sam mislio da ću dobiti prvu riječ, ali dobro. Rekao sam da ću vam prvi pružiti ruku kao što sam to i rekao prvi dan. Imao sam težak tjedan pred sobom. Došao sam u nedjelju, otišao u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družiti. No, poštujem odluku kluba i želim se još jednom zahvaliti svima koji su sudjelovali, upravi, suradnicima, navijačima. Nisam očekivao ovakav rasplet, ali to je cijena ovoga čime se bavimo. Želim vam puno sreće i uspjeha i bit ću veliki navijač Varaždina u prvoj ligi. A dok pronađem novi klub, ako ćemo se susretati, naravno da ću biti uz svoje. Želim Vam još jednom svu sreću i žao mi je, međutim život je takav – rekao je Branko Karačić i osobno se zahvalio svakom igraču uz stisak ruke.

Financijska struktura kluba još nije zaokružena. S novim sponzorima se pregovara, a s gradom i županijom. Cilj je što bolje posložiti momčad kako bi klub mogao ostati u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

- Bez grada i županije teško da ćemo moći isfinancirati klub. Grad i županija nisu dali još ni kune te nam to na neki način malo i remeti situaciju prema dolasku igrača i svega ostalog jer nemamo te novce. Kao predsjednik sigurno neću ići u prezaduživanja, zato zasad živimo u nadi - tajanstven je predsjednik kluba.

O pojačanjima, skoro ništa. Spominju se tu Nikola Tkalčić, Dino Škvorc, Dominik Glavina koji su nekad bili dio prvoligaškog Varteksa. No, zasad ništa nije poznato. Slična je situacija i s trenerom ,pregovara se s mnogima, ali kako ističe vrh kluba, ne odbacuje se ni mogućnost da kormilo trajno preuzme Zoran Kastel.

Pripreme su krenule, a od 27. lipnja do 4. srpnja nogometaši Varaždina ići će na pripreme na Kupres. 

- Bojan Golub i ja tu smo samo privremeno i čeka se novi trener. 'Generalka' će biti tjedan dana prije početka prve lige. U ova 24 dana trebali bi imati 35 aktivnosti od toga šest utakmica, 29 treninga, na pripreme se ide na Kupres. Tamo bi odigrali dvije utakmice (op. a. protiv Veleža i Željezničara) pa se vratili doma na daljnje pripreme - rekao je trener Zoran Kastel. 

Kapetan Dario Jertec svjestan je problema s trenutnim rosterom, ali vjeruje da će se klub postaviti na noge do početka prvenstva.

- Očekuje se da ćemo se uspjeti pojačati i stvoriti respektabilnu momčad da uspijemo ostati u ligi. Mislim da još nemamo momčad koja je potrebna za ostanak u ligi. Nedostaje nam četiri pet igrača koji će imati svoje mjesto u prvih 11. Ne da pojačaju konkurenciju nego da budu prava klupska pojačanja – jasan je ‘sir Dario’.

U prva dva kola Varaždin igra protiv Rijeke u gostima te Hajduka kod kuće. Dva su to kluba u kojima je nekad igrao kapetan Varaždina, a teško je očekivati da bi se varaždinski prvoligaš u tim utakmicama mogao čemu nadati. S trenutnim rosterom, jako teško.

- Bit će cijela sezona teška. Tu su četiri kluba koja se bore za Europu, a svi ostali će imati takoreći borbu za opstanak. Bit će svaka utakmica teška i sama za sebe te ćemo morati cijeniti svaki bod koji osvojimo kako bi očuvali prvoligaški status - zaključio je kapetan varaždinskog prvoligaša.

Do početka lige još je mjesec dana, a u Varaždinu su pomalo zatečeni situacijom i morat će se dobro uhvatiti u koštac s vremenom i izazovom elitnog ranga hrvatskog nogometa. Vrijeme polako teče, a što će se događati u klubu, tek ćemo saznati. 

Trenutni roster igrača: Nevistić, Mrmić, Gavranović, Cerovčec, Črnko, Posavec, Vuk, Sambolec, Golub, Havelka, Stolnik, Mezga, Kesse, Crnčec, Glavica, Težak, Kolarić, Yokoyama, Zebić, Senić, Brlečić, Šiljić, Benko, Jertec, Babić, Fućak, Miličević, Perković.

U klubu su na probi i vratar Marko Posavec koji je dosad branio za trećeligaša Zmaj Blato, Stjepan Oštrek koji je donedavno igrao u slovenskoj Nafti te dva mlada veznjaka - Matija Kanceljak iz krapinskog Zagorca te Drilon Sadiku koji je nastupao za mladu momčad talijanske Padove.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video