Vijesti / Sport

PRISJETITE SE

POVIJESNI USPJEH Prije godinu dana u Rusiji je počela najljepša hrvatska sportska bajka u povijesti!

POVIJESNI USPJEH Prije godinu dana u Rusiji je počela najljepša hrvatska sportska bajka u povijesti!
Igor Kralj/PIXSELL

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka slavilo se na ulicama Hrvatske i u Kalinjingradu, ali to je bio tek lagani uvod za ono što je usljedilo za za pet dana, 21. lipnja kada su vatreni ponizili veliku Argentinu i Lea Messija te izborili prolazak u osminu finalu.

Na današnji dan prije točno godinu u Rusiji je počela najljepša hrvatska sportska bajka. Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je svjetsko prvenstvo u Rusiji pobjedom nad Nigerijom 2:0. 

Kalinjingrad je bio sav u našim 'kvadratićima', a navijači su čekali prvu pobjedu na otvaranju SP-a još od 1998. godine i slavlja nad Jamajkom. 

Izbornik Zlatko Dalić na teren je poslao sljedeći sastav: Subašić - Vrsaljko - Vida - Lovren - Strinić, Rakitić - Modrić, Rebić - Kramarić - Perišić, Mandžukić. U igru su još ušli Kovačić, Brozović i Pjaca

Poveli smo u 32. minuti nakon ubačaja iz kuta, kada je lopta došla na glavu Mandžukića, a njegov udarac od Eteba se odbija u mrežu Nigeriju za erupciju oduševljenja naših navijača koji su se dobro zabavljali na tribinama, a za oko fotoreportera zapela je hrvatska navijačica Ivana Knoll. Susret je došao pogledati i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader

Za potvrdu tri boda zabio je Luka Modrić s bijele točke nakon što je Ekong hrvačkim zahvatom srušio Mandžukića. 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka slavilo se na ulicama Hrvatske i u Kalinjingradu, ali to je bio tek lagani uvod za ono što je uslijedilo za pet dana, 21. lipnja kada su vatreni ponizili veliku Argentinu i Lea Messija te izborili prolazak u osminu finala.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video