Vijesti / Sport

IZNIMAN USPJEH

POSLJEDNJI TURNIR SEZONE Članovi Karate kluba AIK na natjecanju u Dugom Selu osvojili 8 zlatnih medalja

POSLJEDNJI TURNIR SEZONE Članovi Karate kluba AIK na natjecanju u Dugom Selu osvojili 8 zlatnih medalja
Karate klub AIK

Nagradu za najbolju žensku tehniku osvojila je Josipa Horvat.

Posljednji turnire sezone u Hrvatskoj u kyokushin karateu održan je u gradu Dugo Selo, a članovi AIK-a su bili iznimno uspješni. Osvojili su čak 8 zlata, od toga 5 u katama i 3 u borbama uz nagradu za najbolju žensku tehniku koju je osvojila Josipa Horvat.

U katama su u svojim kategorijama prvi bili Lana Šebrek Blažotić, Roko Kalničanec, Sebastijan Sakač, Jana Huzjak i Lana Kalničanec uvjerljivo pobjedivši u svim dvobojima s protivnicima.

6fb28edc16d1936d84c7bfb28c8bd140.jpg?v=2

Druga mjesta osvojili su Petra Sakač i Dora Šebrek porazima tek u finalu, a treća mjesta klubu su donijeli Sabina Broz, Elena Hrženjak, Lucija Janušić i Tajana Valent. U borbama su prvaci postali Josipa Horvat u lakoj kategoriji učenica, Lana Kalničanec kod mlađih kadetkinja i Karlo Nofta u teškoj kategoriji kadeta.

Nakon što su Karlo Nofta i Marko Dvorski pobijedili u prijašnjim mečevima svoje protivnike sastali su se u finalu. Nofta je bio uspješniji u zanimljivoj borbi u kojoj se nisu štedjeli iako su iz istoga kluba.

Tako su uz Dvorskog porazima u finalu druga mjesta osvojili još Tina Šebrek, Marko Nofta, Petra Sakač, Marin Šebrek i Lana Šebrek Blažotić. Treća mjesta zauzeli su Dora Šebrek, Elena Hrženjak, Sabina Broz, Niko Šebrek i Leo Broz. Vrijedi istaknuti Lanu Kalničanec koja je osvojila 1. mjesto u katama i u borbama. 

Klub su zastupali i suci Monika Balažinec i Sanjana Milošević, a natjecatelje je vodio trener Saša Josip Milec. 

Janu Huzjak očekuje Svjetsko učeničko prvenstvo u Budimpešti od 16.6., a Marin Šebrek, Marko Dvorski i Karlo Nofta čine kadetsku reprezentaciju Hrvatske za koju će nastupati na Europskom prvenstvu u Pragu od 26.6. uz vodstvo trenera Saše Josipa Mileca.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!