Vijesti / Sport

POBJEDA!!!

PRVA LIGA!!! Varaždin pobijedio Šibenik i plasirao se u 1. HNL pred gotovo 10 tisuća navijača!

PRVA LIGA!!! Varaždin pobijedio Šibenik i plasirao se u 1. HNL pred gotovo 10 tisuća navijača!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Velika pobjeda Varaždina, golovima majstora Leona Benka i Glavice pobijedili su 3:1 direktnog konkurenta u 2. HNL.

Vezana vijest:

POBJEDNICI SLAVE VIDEO Pogledajte euforiju u svlačionici Varaždina nakon pobjede nad Šibenikom

Dekor je bio sjajan, danima se pričalo o utakmici, ulaznice su planule, a Varaždin je na kraju pobijedio 3:1 i plasirao se u 1. HNL. 

Utakmica je započela prilično 'rastrzano', s obje strane, prvu šansu imao je Prince, kada puca preko gola, u 6. minuti, a samo minutu kasnije s 30-ak metara udarac oprobava i Babić, no i njegov udarac ide pokraj gola. Seriju udaraca na početku, zaključuje Fućak u 9. minuti.

Prvo veliko uzbuđenje, i prigoda domaćina, dogodilo se u 20. minuti. Nakon kornera Jerteca prvo glavom puca Čelić, a u nastavku Glavica pokušava iz voleja. U oba navrata je vratar Šibenčana Labrović na crti sjajno obranio.

Vezana vijest:

NK Varaždin - NK Šibenik RIJEČ IGRAČA IGRAČI VARAŽDINA PRESRETNI Dario Jertec: 'Pred ovakvom publikom danas nismo mogli izgubiti, ovo u Varaždinu nismo doživjeli'

Šibenik je na početku solidno kontrolirao Varaždince, a tribine su se uskomešale u 28. minuti, kada sudac Jović prvo pokazuje na bijelu točku, ali na sugestiju pomoćnog, mijenja odluku u korner, jer je Zebić loptu izbacio ramenom, a ne rukom.

Dvije minute kasnije odlična prigoda za Šibenik, centaršut u kazneni prostor ubačen je s desne strane, Maleš u padu puca preko gola. Tražio je pritom i kazneni udarac, ali zaradio je samo žuti karton.

Nakon toga, do kraja poluvremena, Varaždin kao da je ubacio u višu brzinu, redale su se prigode i pokušaji, a vratar Šibenika je sve uspješno obranio. Prvo pokušava Benko u 33. minuti, potom Milićević u 34. minuti, a nakon toga ponovno Benko.

Varaždin je 'opsjedao' gol gostiju, a veliko veselje na stadionu uslijedilo je u 40. minuti. Perković pokušava izvana, a njegov udarac dolazi do Glavice, kojeg Blaić ruši. S bijele točke precizan je Leon Benko za vodstvo 1:0 i veliko veselje na tribinama.

Vezana vijest:

NAKON UTAKMICE FOTO Tako slave pobjednici! Pogledajte kako je bilo nakon velike pobjede nad Šibenikom!

Do odmora se rezultat nije mijenjao, a u nastavku je počela padati kiša, nažalost po domaće, jedan centaršut nisu dobro počistili i Prince je pogodio za 1:1.

Iskusni Kukec ubacio je slijeva, a među dvojicom braniča i vratarom, prikrao se Ganac Prince te iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

Probudili su se i Funcuti na južnoj tibini, njih nekoliko stotina koji su pristigli u Varaždin, ali 'mirišalo' je da će biti još pogodaka na ovom odličnom susretu.

Jertec krade loptu Šibenčanima, lopta dolazi do Kolarića, koji pronalazi Glavicu, koji odlično 'zavlači' loptu ispod golmana Šibenika za novo veliko slavlje.

Šibenik dvadeset minuta prije kraja ostaje i s čovjekom manje na terenu, kada Bilić nakon starta na odličnom Glavici dobija drugi žuti karton.

Vezana vijest:

Branko Karačić IZJAVE TRENERA ČOVJEK KOJI JE VRATIO PRVU LIGU U VARAŽDIN 'Hvala dečkima kojima sam bio na čelu!'

Gosti su sve karte bacili u napad, a tako u 73. minuti neugodni Prince bježi obrani Varaždina, ali njegov udarac završava pored gola Nevistića.

A onda je točku na i stavio 'majstor' Leon Benko, prvo ime Varaždina u ovom susretu i cijeloj sezoni. Prvo je izborio prekršaj, a onda i majstorski iz slobodnjaka pogodio u same rašlje za 3:1.

Varaždin - Šibenik 3:1 (1:0)

 

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 9500. Suci: Jović (Zagreb), Petrović (Valpovo), Grgić (Osijek).

 

Strijelci: 1:0 Benko (41-11m), 1:1 Prince (50), 2:1 Glavica (62), 3:1 Benko (77).

 

Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić - Perković, Zebić, Čelić (od 75. Sambolec), Miličević - Babić, Brlečić (od 54. Kolarić) - Glavica, Jertec, Fućak - Benko. Trener: Branko Karačić.

 

Šibenik (4-3-1-2)

Labrović - Blaić, Pandža (od 76. Celić), Bilić, Vukorepa - Bulat, Maleš, Roca - Kukec - Kendeš, Prince. Trener: Borimir Perković.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video