Vijesti / Sport

POHOD SE NASTAVLJA

PRIJE ZADRA Šibenik nije kiksao, Karačić želi jedno: 'Nemamo pravo na kiks, prvenstvo će se odlučivati u Varaždinu'

PRIJE ZADRA Šibenik nije kiksao, Karačić želi jedno: 'Nemamo pravo na kiks, prvenstvo će se odlučivati u Varaždinu'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Varaždinski drugoligaš nastavlja svoj pohod na 1. HNL. Nakon pobjeda protiv Kustošije, Solina i drugih momčadi Osijeka i Dinama, sad im slijedi susret protiv Zadra na Stanovima.

Nogometaši Varaždina dočekali su Uskrs na prvom mjestu nakon pobjede protiv Osijeka II (2:0), ali Šibenik je uspio slomiti Lučko u gostima (0:1) i po prvi put odnijeti tri boda i postali prva ekipa koja je ove sezone s 'male La bomboniere' odnijela sva tri boda. Bilo kako bila, momčad sa Šubićevca je prva s 42 boda, dok Karačićevi puleni drže drugo mjesto s bodom manje (41).

- Čekali smo propust Šibenika u Lučkom, ali nije se dogodio. Spremamo se kao za svaku utakmicu i znamo tko je na raspolaganju. Idemo s vjerom da ćemo ostaviti trenutnu razliku i da će se liga odlučivati dva kola prije kraja u Varaždinu - započeo je Branko Karačić.

Varaždin sad gostuje u Zadru kod istoimenog kluba. U prvom susretu ove sezone bilo je neriješeno (2:2), a nakon te utakmice s klupe Varaždinaca odstupio je Miljenko Mumlek. Na gostovanje neće ići Stjepan Babić koji ima tri žuta kartona.

- Znamo kakva nas utakmica čeka u Zadru. Ekipa teži igri, slični su nama ili pak Osijeku. Moramo biti koncentrirani od prve minute jer je sve manje kola i svaki kiks sve se teže može nadoknaditi. Prijete sa svih strana - od Župana, Repića pa do Blaževića. No, imamo i mi igrače koji će se oduprijeti izazovima i doći do onog cilja koji smo si zapisali - zaključio je strateg varaždinskog drugoligaša.

Optimističan je i Mario Zebić, stasiti igrač koji se dobro snašao u novoj sredini.

- Ne trebamo se osvrtati na Šibenik i Lučko već gledati put naprijed preko svake naše utakmice. Atmosfera je stvarno dobra, bolji smo z utakmice u utakmicu, a niz želimo nastaviti u Zadru. Oni su jako dobra momčad, ali idemo po tri boda.

Utakmica 22. kola 2. HNL između Zadra i Varaždina na rasporedu je u subotu, 27. travnja, s početkom u 17 sati na Stanovima u Zadru.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video