Vijesti / Sport

LIGA ZA OSTANAK

NOVA POBJEDA Odlični Dabrovi slavili treći put zaredom, u utakmici punoj grešaka svladali Zamet

NOVA POBJEDA Odlični Dabrovi slavili treći put zaredom, u utakmici punoj grešaka svladali Zamet
Facebook GRK Varaždin

Rukometaši GRK-a su na domaćem parketu uzeli nova vrijedna dva boda u borbi za ostanak. Pobijedili su riječki Zamet 24:23 (11:11) i nastavili put prema ostanku u Premijerligi.

Izabranici Alena Belka nastavljaju pobjeđivati u ligi za ostanak. Ovaj je put u Graberju za gol 'pao' Zamet rezultatom 24:23 (11:11). U tvrdoj i teškoj utakmici punoj grešaka s obje strane, na kraju su ipak za nijansu bili bolji domaćini.

U prvom poluvremenu igralo se gol za gol sve tamo do 15. minute kad Trojko, Novak i Vidaček odvode GRK Varaždin na +3 (8:5). Nakon toga na sličan način odgovaraju gosti te do poluvremena poravnavaju rezultat na 11:11.

Znali su Dabrovi da su im bodovi prijeko potrebni u borbi za ostanak te su s pritiskom ušli u drugo poluvrijeme. To su iskoristili gosti i do 39. minute stvorili tri gola prednosti (14:17). No, mladi varaždinski rukometaši pokazali su karakter i krenuli u preokret.

Već pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 18:18, da bi u 51. minuti Novak zabio z +2 (21:19). Ipak, nije moglo bez drame do kraja. U 58. minuti domaći su imali dva gola razlike (24:22), a pola minute prije kraja gosti su dobili sedmerac. Obranio je Črnila, a Vujović poslao loptu u korner.

Domaći golman zadržao je loptu i dobio dvije minute isključenja, a gosti su opet dobili sedmerac koji su i zabili. U napadu su Dabrovi promašili dva šuta, ali više nije bilo vremena za napad gostiju.

- Nakon ove pauze zbog reprezentacije bili smo malo 'van ritma' pa nismo bili pravi u oba smjera. Nikako se nismo mogli odlijepiti, ali prošli smo kroz tu krizu i na kraju pobijedili. Sad slijedi Rudan protiv kojeg ćemo biti pravi - prokomentirao je trener Alen Belko.

Najbolji je u domaćim redovima bio Dominik Novak sa 10 zabijenih golova, dok je kod gostiju Filip Glavaš zabio 9.

GRK Varaždin (15) se pobjedom približio na bod zaostatka Zametu (16). Dabrovi imaju jednaki broj bodova kao i peti Rudan (15), dok je Rudar praktički ispao iz lige (9). Pet je kola do kraja, a GRK ima priliku otići na dva boda razlike od Rudana i tako stvoriti prednost za ostanak u ligi već sljedeće nedjelje, 28. travnja, kad u Varaždin dolazi spomenuti protivnik iz Labina.

GRK Varaždin – Zamet 24:23 (11:11)
GRK Varaždin: Meštrić 9 obrana, Črnila 4 obrane - Špruk 4, Vujović 1, Novak 10, Vojnović, Divjak, Trojko 1, Vidaček 5, Puček, Budinski 1, Artić, Kranjec, Matić, Hrman, Kaštelan 2.

Zamet: Viskić, Sorić 4 obrane, Lučin 8 obrana: Dunato 3, Mozetić, Lučin 5, Njegovan 1, Jeličić 1, Bogosavljev, Tomljanović, Babić 1, Glavaš 9, Starčević 2, Martinović 1.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video