Vijesti / Sport

MŽNL ČK VŽ

GUŽVA NA VRHU Varteks pobijedio Podravinu u veoma borbenoj utakmici, na vrhu i Polet s istim brojem bodova

GUŽVA NA VRHU Varteks pobijedio Podravinu u veoma borbenoj utakmici, na vrhu i Polet s istim brojem bodova
Varaždinski.hr

'Bumbari' nakon velike pobjede protiv Marofa nastavljaju s dobrim igrama. U gostima su slavili protiv ludbreške Podravine 1:3 i tako nastavili utrku s Poletom SMNM za titulu prvaka 1. MŽNL ČK VŽ.

Varteks je na gostujućem terenu uzeo tri vrijedna boda. S dva gola Šoštarića i jednim Karića bili su bolji od Podravine u Ludbregu rezultatom 1:3. Obje su momčadi do kraja utakmice ostale bez dvojice igrača zbog kartona, kao i bez trenera.

Bolje su utakmicu otvorili domaćini, ali terensku prednost nisu pretvorili u rezultatsku. Nakon dominacije Podravine, loptu su preuzeli gosti i brzo došli do dva gola prednosti. Prvo je u 36. minuti loptu u rašlje spremio Šoštarić, da bi tri minute kasnije isto to napravio Veldin Karić za 0:2. 

Ali umjesto da veliku prednost odnesu na odmor, Bumbari su si zakomplicirali život jer je Radić malo prije poluvremena poslao loptu u Domjanovu mrežu. Valja spomenuti i kako je u prvom dijelu isključen trener domaćih Mario Piškor, a na odmor se otišlo s 1-2.

Nisu se pokolebali gosti i uspjeli su u naumu da osvoje tri boda. Od 67. minute gosti su igrali s igračem više jer je zbog drugog žutog isključen Salajec. Točku na i dobre igre Varteksa stavio je Šoštarić svojim drugim golom u 73. minuti i postavio konačnih 1-3. Do kraja utakmice gledatelji su vidjeli dva isključenja - prvo je zbog navodnog gaženja protivnika u 79. minuti isključen Matija Kuhar iz redova gostiju, a zatim i trener Želimir Orehovec zbog protesta na sučevu odluku. 

Ostali su u momčadi Podravine bez još jednog igrača jer je pred sam kraj utakmice drugi žuti karton dobio Vađunec. Rival Bumbara iz Svetog Martina na Muri pobijedio je Omladinac Novo Selo Rok u gostima 0:4 pa se oba kluba na vrhu s 51 bodom.

U sljedećem kolu Varteks gostuje kod Mladosti u Prelogu, dok Polet gostuje u Pušćinama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video