Vijesti / Sport

VELIKA POBJEDA

VRH 2. HNL Osovina Jertec-Benko za pobjedu Varaždina protiv Osijeka i prvo mjesto u 2. HNL

VRH 2. HNL Osovina Jertec-Benko za pobjedu Varaždina protiv Osijeka i prvo mjesto u 2. HNL
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Varaždinski je drugoligaš razveselio publiku i pobjedom 2:0 protiv druge momčadi Osijeka zauzeo vrh ligaške ljestvice. Najiskusniji na terenu pokazali su koliko su važni - Jertec i Benko golovima su donijeli slavlje.

Nogometaši Varaždina ostvarili su zadani cilj - u susretu protiv Osijeka slavili su s 2:0 i preuzeli vrh tablice 2. HNL jer Šibenik igra u utorak, 23. travnja, protiv Lučkog u gostima.

Varaždinski nogometaši ušli su u ovu utakmicu s namjerom da Uskrs dočekaju na vrhu tablice. No, ovaj su put u utakmicu ušli bolje nego u dosadašnjim domaćim nastupima, ali terenska je inicijativa trajala prvih dvadesetak minuta.

Nakon toga Osijekovi bljeskovi srećom nisu završili u golu domaćih. U 24. minuti Todorov je ispremiješao domaću obranu i izbio sam pred Nevistića koji je ovaj put manirom malonogometnog golmana spojem ruke i noge obranio čistu šansu.

Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena, a prvu pravu priliku u 40. minuti ima Varaždin. Jedan je odbijanac stigao do Jerteca koji se spetljao na petercu i umjesto šuta otišao u dribling, a nakon toga pucao u blok. Odgovorili su gosti odmah preko odličnog Todorova koji je prošao po desnoj strani i u čistu šansu gurnuo Durdova, ali odlični Nevistić i ovaj je put sačuvao mrežu Varaždina.  

S laganom terenskom inicijativom, ali bez rezultatske prednosti nogometaši Varaždina i Osijeka otišli su na odmor. Početkom drugog poluvremena nervosa je sve više rasla, a Osječani su prijetili iz kontre.

Tako je u 60. minuti odličnu loptu sa sredine terena na desnu stranu dobio Todorov, opet ‘zavaljao’ obranu domaćih, ali pucao je u blok. No, dvije minute kasnije odgovorio je Varaždin. Klasična osovina Jertec – Benko za veselje na Stadionu.

Jertec je ubacio daleko na drugu stativu s lijeve strane, a tamo je ostao zaboravljen jedini na kojeg je Osijekova obrana trebala posebno paziti. Leon Benko hladno je zakucao loptu u mrežu Osijeka za vodstvo domaćih.

Vodstvo je donijelo olakšanje, ali i dodatni pritisak nogometašima Varaždina. U igru je ušao i nestašni Petar Bočkaj koji je jurišao po lijevoj strani, ali nije napravio ništa ozbiljno. Napetost je rasla, a prvi su popustili igrači Osijeka. Na centru je nepotrebno oštar faul napravio Todoroski i dobio drugi žuti karton nakon faula na Glavici. 

Gosti su nastavili s igračem manje, a sad su inicijativu u potpunosti preuzeli nogometaši Varaždina. Točku a i stavio je Jertec koji je u 89. minuti potegnuo s lijeve strane i uz pomoć Sunca svladao Barešića i postavio konačni rezultat.

Dojmovi trenera nakon utakmice:

Prije svega bih čestitao domaćinu na pobjedi jer ipak su bili bolji. U prvom smo poluvremenu uspjeli u našim zamislima i imali smo neke situacije gdje smo mogli rezultatski profitirati. Drugo poluvrijeme nismo više u punoj mjeri uspijevali, imali smo spret nesretnih okolnosti kad se Todorov ozlijedio koji je do tada bio među najboljima na terenu. Domaćin se probudio i preuzimao kontrolu igre te kad se podvuče, zasluženo su pobijedili - rekao je trener Osijeka II Ronald Grnja.

- Izuzetno teška utakmica za nas po rekao bih teškom terenu. Znali smo da će biti drugačiji tip utakmice poslije Dinama, znali smo da moramo ući u rizik. No, bili smo oprezni jer ekipi poput Osijek ne smiješ dati prostora i zaot smo imali problema u prvom dijelu kad smo im to dali. Imali smo problema s organizacijom igre i raili su nam puno problema kroz sredinu, ali nas je Nevistić držao na životu. U drugom smo dijelu Jerteca pomakli na prednjeg veznog i počeli smo dominirati. Kako su oni nama pravili probleme u prvom dijelu, tako smo mi njima u drugom, ali smo i zabili. Dečki zaslužuju čestitke. Sretni smo zbog zaslužene pobjede i nakon dugo vremena smo na čelu tablice, a vejrujemo da ćemo tu biti i na kraju - zaključio je strateg Varaždina Branko Karačić.

Varaždin – Osijek 2:0 (0:0)
62’ Benko (1:0), 89’ Jertec (2:0)
Suci: Čuljak – Marić, Vuković (svi Zagreb)

NK Varaždin (4-2-3-1)
Nevistić – Miličević, Stolnik, Senić, Perković – Babić, Jertec (c) – Črnko (62. Vuk), Brlečić (62. Kolarić), Glavica (83. Fućak) – Benko

Osijek II (5-3-2)
Barešić – Todoroski, Čosić, Gačić, Radeljić, Almeida (54. Hudeček) – Todorov (61. Bočkaj), Soldić, Tamba – Kolega (76. Bliznac), Durdov

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video