Vijesti / Sport

PRVI PUT U POVIJESTI

Mađarska preokrenula u Budimpešti: Hrvatska izgubila prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP

Mađarska preokrenula u Budimpešti: Hrvatska izgubila prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mate Patkai donio je Mađarskoj gol preokreta na domaćem terenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvi poraz od Mađarske u povijesti te prvi u ovom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a pobjedonosni pogodak zabio je Mate Patkai.

Hrvatska je na travnjak u Budimpešti istrčala u najjačem sastavu. Ostavio je sve kalkulacije Zlatko Dalić po strani i u početni sastav uvrstio Antu Rebića, Marcela Brozovića, Dejana Lovrena i oporavljenog Tina Jedvaja.

Izgledala je odlično na početku. Nizale su se prilike od kojih je najveća bila ona Kramarićeva, kad je nakon Barišićevog centaršuta poslao loptu pored vratnice mađarskog gola.

No, Krama se iskupio u 13. minuti kad se našao u dobroj poziciji u šesnaestercu te loptu poslao do Ante Rebića koji je iz blizine pogodio za vodstvo Hrvatske od 1:0.

Nakon Rebićevog gola Hrvatska se povukla i prepustila posjed Mađarima. Njihov plan igre svodio se na traženje centarfora Adama Szalaija, što je u 34. minuti uspjelo kapetanu Mađarske Balaszu Dzsudszaku koji je s desne strane proigrao Szalaija koji je iz dosta teške pozicije pronašao put do mreže Lovre Kalinića.

Valja napomenuti da je nekoliko minuta prije mađarskog gola Borna Barišić bio primoran izaći iz igre zbog ozljede, a zamijenio ga je na poziciji lijevog beka Marin Leovac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video