Vijesti / Sport

BOD U GOSTIMA

REMI Blijeda partija varaždinskog drugoligaša, u Splitu su uzeli 'samo' bod protiv druge momčadi Hajduka

REMI Blijeda partija varaždinskog drugoligaša, u Splitu su uzeli 'samo' bod protiv druge momčadi Hajduka
Varaždinski.hr

Varaždinski drugoligaš je na gostovanju u Splitu uzeo bod. Gledajući najavljeni pohod na prvu ligu to je 'samo' bod, ali s obzirom na prikazano, 1:1 je na kraju i dobar rezultat za Karačićeve izabranike.

Na neugodnom gostovanju u Splitu, nogometaši Varaždina nisu upsjeli nastaviti s pobjedama. Hajduk II je odigrao odličnu utakmicu i na kraju zasluženo stigao do boda rezultatom 1:1. Gol za bod gostiju zabio je Leon Benko s bijele točke u 17. minuti utakmice.

U prvo su poluvrijeme varaždinski nogometaši krenuli jako loše. Nakon velike pogreške Ivana Nevistića, Hajduk je poveo već u petoj minuti. Pogodio je prečku Beširović iz slobodnog udarca, lopta se odbila u zrak i padala prema Miličeviću. Međutim na tu je loptu dolazio Nevistić i promašio je, ona se od glave Miličevića odbila do Prtajina koji je spretno šalje u gol. 

Nastavila se dominacija Hajduka. U 10. minuti Delić je projurio sredinom Varaždina, ali je izgubio loptu. Ubrzo ju je vratio Kalik i ušao u šesnaesterac, ali pucao je iznad gola. Probudio se tada i Varaždin. U 16. minuti nešto između udarca i nabačaja uputio je Miličević, ali Ljubić je bio siguran na golu. Nakon uspavanih 15 minuta Varaždin je počeo pokazivati znakove života i to im se isplatilo već dvije minute kasnije. 

U 17. minuti sudac je dosudio penal nakon prekršaja u šesnaestercu. Naivno i neoprezno je startao Kosić s leđa na Leona Benka, a isti je igrač bio siguran s bijele točke i rezultat je izjednačen. Krenula je tada opsada Varaždina. Preuzeli su terensku inicijativu izabranici Branka Karačića, ali nisu bili opasni za gol domaćih. 

Hajduk je pokušao iznenaditi gostujuću obranu dugom loptom na Bajića, ali on je pucao daleko od gola. U 34. minuti ubacio je Jertec iz kornera, na loptu je natrčao Benko, ali pucao je iznad gola. 

Prijetili su tada gosti uglavnom iz ubačaja, ali nisu mogli namjestiti nišanske sprave. U 41. minuti Jertec je odlično ubacio na Fućaka koji se krivo postavio i glavom pucao pokraj gola. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika te se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom (1-1). 

U drugo su poluvrijeme bolje krenuli domaći. Ušao je umjesto Bajića Tonio Teklić, koji je donio rastrčanost Hajduku. Rezultiralo je to dvjema lijepim prilikama. Prvi je u šesnaestercu sam ostao Kalik nakon što je loptu promašio Sambolec glavom, ali u čistoj situaciji nogom je pucao iznad gola. 

Mogao je Hajduk i do vodstva nakon odličnog utrčavanja Teklića, ali u posljednji je trenutak obranio Ivan Nevistić. Bili su bolji Hajdukovci u drugom dijelu, ali dali su priliku gostima u zadnjih pet minuta da igraju s igračem više. Upravo je Tonio Teklić zbog nesmotrenog starta zaradio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni karton.

Nisu uspjeli do kraja utakmice nogometaši Varaždina promijeniti rezultat i sad Šibenik opet ima priliku sutra protiv Hrvatskog dragovoljca otići na pet bodova prednosti.

Hajduk II - Varaždin (1:1) 
5' Prtajin (1:0), 17' Benko 11m (1:1) 
Suci: Horvat - Kolarević, Varivoda 

Hajduk II (4-1-2-1-2) 
Ljubić (c) - Relota, Radić, Mikulić,Ciprić - Kosić - Kalik, Beširović - Delić - Bajić, Prtajin 

Varaždin (4-2-3-1) 
Nevistić - Sambolec, Čelić, Zebić, Miličević - Babić, Jertec (c) - Fućak, Brlečić, Yokoyama - Benko

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video