Vijesti / Sport

FIGHT CLUB KOVAČIĆ

K1 Matej Kos i Emanuel Šprem zlatni na Europskom prvenstvu u Budimpešti

K1 Matej Kos i Emanuel Šprem zlatni na Europskom prvenstvu u Budimpešti

Protekli vikend je bio vrlo uspješan za borce Fight cluba Kovačić, Matej Kos i Emanuel Šprem okitili su se zlatnim medaljama, a Miki Marinić osvojio je broncu u veteranskoj konkurenciji.

U Budimpešti je 16.ožujka održano Europsko prvenstvo u K1 i K1 light disciplini. Iz F.C.Kovačić nastupili su Emanuel Šprem u kategoriji kadeta, Matej Kos u kategoriji juniora i Miki Marinić u veteranskoj konkurenciji.

Emanuel Šprem je u prvom kolu pobjedio Dmitra Vargu iz Rumunjske da bi u finalu 3:0 bio bolji od predstavnika Mađara Karla Abela. Najbolji hrvatski savate junior Matej Kos pokazao je da uz savate vrlo dobro radi i K1 disciplinu. U prvom kolu  prekidom u drugoj rundi pobjedio je domaćeg borca Kissa, a u finalu je nokautom u prvoj rundi pobjedio Ukrajinca Korpusova.

Miki Marinić u polufinalu gubi na bodove od kasnijeg osvajača zlata iz Mađarske. 

Matej Kos i Emenuel Šprem dio su vrlo uspješne škole Fight Club-a Kovačić koja je godinama u Hrvatskom vrhu borilačkih sportova. Emanuel Šprem pohađa prvi razred Druge gimnazije Varaždin i odličan je učenik. Pet puta je prvak Hrvatske u savateu, osvajač svjetskog kupa u savate boksu, viceprvak svijeta kao kadet u light contactu, osvajač brojnih turnira u savate boksu i sada prvak Europe u K1 light disciplini. Matej Kos učenik je drugog razreda Prve gimnazije Varaždin, odličan je učenik, trostruki je prvak Hrvatske u savate boksu, treči sa svjetskog prvenstva u savate boksu, vice prvak europe u savate boksu, proglašeni najboljim Hrvatskim juniorom u savate boksu, osvajač svjetskog kupa u savate boksu, međunarodnih turnira u Crikvenici, Zagrebu, Zalaerszegu te sada i prvak Europe u K1. 

- Škola F. C. Kovačič trenutno broji preko 70 boraca od kojih je 90 posto mlađih dobnih skupina, te redovito svaki dan treniraju u prostorijama kluba u Areni Varaždin.Prošle godine škola F.C. Kovačić osvojila je 208 medalja sa domaćih i međunarodnih natjecanja, a ove godine su na dobrom putu da taj uspijeh i ponove - naglašavaju u F.C. Kovačić.

 


 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!