Vijesti / Sport

TEŠKA POBJEDA

TRI BODA Iskusni lisac Benko dočekao priliku i zabio za vrijednu pobjedu Varaždina

TRI BODA Iskusni lisac Benko dočekao priliku i zabio za vrijednu pobjedu Varaždina
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

U 16. kolu 2. HNL Varaždin je pred domaćom publikom izborio pobjedu protiv Dugopolja (1:0) golom Leona Benka. Terensku inicijativu su u rezultatsku prednost domaći uspjeli pretvoriti u 80. minuti i tako se približiti Šibeniku na 3 boda zaostatka.

Po sunčanom i prohladnom vremenu na Gradskom stadionu u Varaždinu, varaždinski je drugoligaš golom Leona Benka izborio vrijedna tri boda u iznimno teškoj utakmici protiv Dugopolja (1:0). Gosti su većinu utakmice bili u podređenoj situaciji i dobro se branili, ali njihov otpor slomio je iskusni Benko golom u 80. minuti.

Od samog početka inicijativu su preuzeli nogometaši Varaždina. U 9. minuti prva opasnija situacija na utakmici. Nakon što je u šesnaestercu pao Benko, sudac Župan samo je odmahnuo rukom, a na odbijenu loptu je natrčao Miličević i poslao ju iznad gola gostiju.

Nekoliko trenutaka kasnije Sambolec se okliznuo u zadnjem redu i poslao loptu prema protivničkom igraču. Rodić je to iskoristio i sjurio se u šesnaesterac te poslao oštru prizemnu loptu po petercu na koju je prekasno s lijeve strane utrčao Dadić i pucao daleko od gola.

Nisu imali prilike gledatelji vidjeti neke zanimljivosti od 15. Do 35. minute. A nakon toga uslijedila su dva velika nesporazuma u domaćim redovima.Prvo je nakon ubačaja Jerteca loptu s glave Benka skinuo Čelić, da bi nekoliko trenutaka kasnije Senić nakon ubačaja Miličevića ‘ukrako’ čisti šut glavom Čeliću.

Leon Benko u tim je trenutcima naprosto poludio na svoje suigrače, ali nekoliko trenutaka kasnije smirio se i uz pljesak poticaja i ‘peticu’ Čeliću nastavio s igrom. Žute su kartone u međuvremenu zbog neoprezne igre dobili Senić u domaćim i Rakić u gostujućim redovima. Bez većih uzbuđenja prvo je poluvrijeme završilo rezultatom 0:0.

Odlično su u drugo poluvrijeme krenuli izabranici Branka Karačića. Nisu gosti izašli iz svojih tridesetak metara pod opsadom domaćih nogometaša, a u 56. minuti samo ih je odlični Ćubić spasio od gola. Nabacio je Jertec iz kornera, sam je bio Brlečić na drugoj stativi i oštro tukao da bi izvrsnom reakcijom gostujućeg vratara mreža ostala sačuvana.

Nekoliko sekundi kasnije pucao je i Senić, ali loptu je s crte izbila gostujuća obrana. I 63. minuti još dvije odlične šanse Varaždina. Probio je Fućak lijevu stranu i pogodio u ruku gostujućeg kapetana Čerinu, a iz skraćenog kornera Jertec je odlično uposlio Benka koji na prizemnu loptu natrčava stotinku prekasno.

No, lopta dolazi na drugu stranu s koje ubacuje Miličević, ona se odbija do Fućaka koji s pet metara tuče silovito u gostujući blok. Opasno je živjelo Dugopolje , ali rezultat se nije mijenjao. Publika je polako bila na iglama jer je Varaždin stvarao prilike, ali gola odnikud.

A onda, tko drugi nego li Leon Benko. Nabacio je Dario Jertec iz slobodnog udarca s dvadeset i pet metara, Benko je prenio glavom, a gostujuća je obrana samo pokušala izbiti loptu. Loše su to napravili gosti i servirali Benku šansu na pladnju koju ovaj iskusni lisac ne propušta i zabija za vodstvo Varaždina.

Do kraja utakmice domaći su iskusno držali loptu i tražili svoju priliku i prekida, dok gosti i nisu imali izgledniju priliku za izjednačenje.

Varaždin se ovom pobjedom približio vodećem Šibeniku. Jučerašnjim remijem u Čakovcu protiv Međimurja (0:0) su momci sa Šubićevca osvojili samo bod i sad imaju 31 bod na prvom mjestu, dok im varaždinski drugoligaš 'puše za vratom' s 28 bodova.

Dojmovi trenera nakon utakmice:

- Mi i Varaždin se dosta dobro poznajemo. Dosta smo se dobro pripremili i znali odakle nam mogu doći najveći problemi. Uspjeli smo zatvoriti Jerteca, a samim time i Benka od otvorenih lopti. S lijeve strane stvarali su prilike preko Fućaka, ali ništa opasno. Znali smo da nećemo imati mnogo prilika, ali ni to nismo realizirali. U drugom dijelu gurnuli su nas daleko u naših 16 metara i dominirali, prijetili iz prekida i kornera, a mogli su zabiti i prije da naš golman nije izvrsno reagirao. Na kraju svega, to je zaslužena pobjeda Varaždina rekao je nakon utakmice trener gostiju Stipe Balajić.

- Očekivano teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika koji je u nastavku prvenstva s dvije pobjede pokazao kvalitetu. Isto je bilo i danas, bili su dobri u tranziciji i na dugoj lopti, mi smo u prvom dijelu odigrali vrlo slabo jer su nas na to prisilili. U tehničkim elementima imali smo velikih problema prvih 45 minuta - prejake lopte, loša štopanja, nije bilo naše pas igre. Nismo bili agresivni i bili smo loši u duelu i oni su nam stvarali velike probleme, ali na našu sreću nisu zabili. No, kada smo u drugom dijelu posložili redove bili smo apsolutni gospodari na terenu. Imali smo kvalitetnije lopte, počeli smo dobivati duele i ulaskom Yokoyame i Kolarića dobili smo još jednu dimenziju više u igri. Sve je to dovelo do naše pobjede koja je bila i više nego zaslužena - zaključio je strateg varaždinskog drugoligaša Branko Karačić.

NK Varaždin – NK Dugopolje 1:0 (1:0)
80' Benko (1:0)
Gledatelja: 1200
Suci: Župan (Bjelovar) – Pušić (Zagreb), Novosel (Gat)

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Miličević, Senić, Čelić, Sambolec – Babić, Jertec (c) – Vuk (62- Yokoyama), Brlečić (73. Kolarić), Fućak (82. Perković) – Benko
Trener: Branko Karačić

NK Dugopolje (4-2-3-1)

Čubić – Maglica, Primorac, Čerina (c), Jurić – Rakić (62. Grubišić), Kušeta – Rodić, Bosančić (73. Nakić), Dadić (83. Jelavić) - Živković

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video