Vijesti / Sport

MARATHON 95

GODIŠNJA SKUPŠTINA Ladislav Gregorinčić novi je predsjednik Trkačkog kluba 'Marathon 95'

GODIŠNJA SKUPŠTINA Ladislav Gregorinčić novi je predsjednik Trkačkog kluba 'Marathon 95'
TK Marathon 95

Skupština je održana u petak, 15. ožujka, u prostorijama varaždinskog 4. mjesnog odbora.

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba 'Marathon 95', koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 15. ožujka, u prostorijama varaždinskog 4. mjesnog odbora. Za tajnika kluba, koji će iduće godine obilježiti 25. godišnjicu osnutka, ponovno je izabran Krunoslav Borovec. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Goran Pongračić, koji je klub vodio proteklih osam godina. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate varaždinskih trkača.

U 2018. godini 'Marathon 95' je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), ponovno pokrenuo Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

'Marathon 95' prošle je godine imao odlične i sportske rezultate: šesto mjesto u 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a, a Andrej Gužvinec pojedinačno je bio peti. Na državnom prvenstvu u maratonu muška ekipa bila je peta, a Goran Pongračić pojedinačno 11. Na državnom prvenstvu na 100 km 63-godišnji Antun Belošević bio je sedmi. Belošević je ostvario i najvrjedniji sportski rezultat kluba – osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu na 100 km u kategoriji trkača starijih od 60 godina. Franjo Korošic bio je brončani na veteranskom Prvenstvu Balkana.

Članovi kluba ponovno su sudjelovali, organiziravši besplatni prijevoz za trkačice i trkače iz Varaždinske županije, na velikoj svjetskoj humanitarnoj utrci 'Wings for life' u Zadru.

Prilikom izvješća o financijskom poslovanju istaknuto je da je klub 'u plusu' te da je nabavljena oprema za elektronsko mjerenje rezultata, što je bilo nužno s obzirom na rastući broj sudionika na utrkama u klupskoj organizaciji.

Novi je predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u veljači održanog 3 Zimskog polumaratona, slijede početak 27. Cross lige Drava 28. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 8. Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 22. rujna 25. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 23. Zimske brdske lige Ivančica. S obzirom na vrlo dobre pojedince i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u klubu očekuju i vrlo dobre rezultate s utrka u Hrvatskoj i inozemstvu, te s državnih prvenstava, a novost će biti nastup na Državnom prvenstvu na 10 kilometara.

– Svim svojim članovima klub će omogućiti da kroz organizirane odlaske na utrke ostvare svoje ambicije u sportskom i društvenom smislu, a u organizaciji utrka i događanja pripomoći ćemo svim zainteresiranim klubovima i udrugama kako bismo dali svoj doprinos širenju sportskog i trkačkog pokreta – najavio je Gregorinčić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video