Vijesti / Sport

SKIJANJE

NAJBOLJI! Istok Rodeš pobjednik Europskog kupa u slalomu

NAJBOLJI! Istok Rodeš pobjednik Europskog kupa u slalomu
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rodeš je do naslova stigao s dvije pobjede, u talijanskom Obereggenu i švicarskom Gstaadu, gdje je osvojio i treće mjesto.

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš osvojio je peto mjesto na završnoj slalomskoj utrci Europskog kupa, koja je održana u utorak u Kranjskoj Gori, čime je postao ukupnim pobjednikom ovog natjecanja u konkurenciji slalomaša i ponovio prošlogodišnji uspjeh Mateja Vidovića. 

Rodeš je u obje vožnje imao sedmi rezultat te na kraju za pobjednikom, Norvežaninom Jonathanom Nordbottenom zaostao 34 stotinke. U iznimno snažnoj konkurenciji drugi je bio Rus Aleksander Horošilov (+0.05), treći Nijemac Linus Strasser (+0.19), a četvrti Austrijanac Fabio Gstrein (+0.24).

Elias Kolega je završio na 12. mjestu (+1.81), a Matej Vidović je ukupno bio 13. (+1.89), dok Filip Zubčić i Samuel Kolega nisu završili prvu vožnju.

U Europskom kupu voženo je devet slaloma u ovoj sezoni, a Rodeš je šest nastupa sakupio 350 bodova, tri više od drugoplasiranog Norvežanina Timona Haugana koji je nastupio u osam slaloma, a na finalu u Kranjskoj Gori nije uspio završiti prvu vožnju. Haugenu za utjehu ostaje naslov ukupnog pobjednika Europa kupa.

Rodeš je do naslova stigao s dvije pobjede, u talijanskom Obereggenu i švicarskom Gstaadu, gdje je osvojio i treće mjesto. U finskom Leviju je bio 9. i 15. te peti u Kranjskoj Gori. Da je u finalnoj utrci bio jedno mjesto lošiji, Rodeš bi ostao iza Haugana.

Rodešov trijumf otvorio je još jedno mjesto za hrvatske skijaše u slalomskim utrkama Svjetskog kupa pa ih od sljedeće sezone na startnoj listi može biti šestorica.

Rodeš će odličnu slalomsku formu moći potvrditi i u Andori, na završnici Svjetskog kupa, na kojoj je će sudjelovati po drugi put u karijeri.

Prije tri godine u švicarskom St. Moritzu za devet stotinki je propustio osvajanje bodova, jer je na kraju osvojio 17. mjesto, a na završnici bodove osvaja samo 15 najboljih.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video