Vijesti / Sport

NAKON PORAZA

Karačić i Fućak složni: Prvenstvo još nije rješeno, 'iskupljenje' slijedi protiv Dugopolja

Karačić i Fućak složni: Prvenstvo još nije rješeno, 'iskupljenje' slijedi protiv Dugopolja
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nogometaši Varaždina izgubili su na gostovanju kod Lučkog 1:0. Karačićevi su izabranici bili bolji cijelu utakmicu, ali brojne promašene šanse koštale su ih gola u njihovoj mreži. No, novo pojačanje i strateg Varaždina ističu da ništa nije gotovo.

Imao je varaždinski drugoligaš veliku priliku nastaviti s pobjedama u proljetnom dijelu sezone. Od 30. minute igrali su s igračem više, ali na kraju su izgubili kod Lučkog rezultatom 1:0. Pobjede su ih koštali Filip Škvorc koji je zabio odličnim volejem, bivši igrač bivšeg prvoligaša te Miroslav 'varaždinski Casillas' Koprić koji je zaključao svoja vrata.

Trener Branko Karačić svjestan je da su njegovi nogometaši na terenu dobro izgledali i imali dominaciju, ali loša realizacija odnijela im je tri boda.

- Imali smo sedam stopostotnih šansi i još dvije tri polušanse. Ne sjećam se da je NK Varaždin u nekoj utakmici ovako dominirao. Bili smo željni pobjede, vjerovali smo u 3 boda i dominirali 90 minuta. Znali smo kako su neugodni iz kontre i polukontre. Moram pohvaliti svoje dečke za jednu odličnu predstavu, osim u dijelu realizacije - započeo je trener Varaždina.

Pucali su Jertec, Fučak, Yokoyama, Vuk, ali lopta nije mogla proći kraj odličnog Koprića. Sjećamo ga se iz sezone 05/06 kad je na vratima Varteksa u prvoj utakmici finala Kupa obranio penal Davoru Vugrincu koji je tada nosio dres Rijeke.

- Izvanredne obrane fantastičnog Koprića dale su im dodatnu sigurnost, a nama veću nervozu. Da smo igrali lakše bilo bi mi lakše prihvatiti poraz. Rekao bih da smo igrali čak i odlično, osim u realizaciji. Nedostajao nam je Benko koji bi sigurno zabio poneku priliku, ali to je nogomet, idemo dalje.

Sve je isto kao i na polusezoni. Prvoplasirani Šibenik ima pet bodova više (30) od četvrtoplasiranog Varaždina (25).

- Šibenik je opet na pet bodova razlike i prvenstvo nije riješeno. Ako nastavimo igrati kao i dosad, vjerujem da naš krajnji cilj može biti ostvaren - završio je strateg Varaždina.

Mladi Kristijan Fućak bio je nepoznanica navijačima Varaždina. Doveden je iz Grobničana, napravio je skok iz 4. u 2. HNL, ali pokazao se dobrim pojačanjem. I u ovoj utakmici bio je opasan i rastrčan.

- Kad ne zabijete, dobijete. Bili smo bolji, ali eto nije bio naš dan. Nismo iskoristili šanse i to je to. Zahvalan sam treneru na prilici, iskorištavam to koliko mogu i dajem sve od sebe, a dečki su me odlično prihvatili - započeo je sramežljivo novi mladić u varaždinskoj svlačionici.

U dvije ligaške utakmice u novom klubu pokazao je kvalitetu, a kraj sebe i ima iskusnog napadača i mentora Leona Benka.

- Benko je iskusan igrač koji zna iskoristiti šansu. Ja kao mladi igrač uz njega mogu jako napredovati i potpuno mu vjerujem - slušam svaku njegovu kritiku i pohvalu te mi je drago igrati uz jednog takvog igrača.

Mladi igrač Varaždina vjeruje da se do kraja prvenstva mogu naći na vodećoj poziciji.

- Mislim da prvenstvo nije gotovo, još je dugo do kraja. Ne treba ništa pasti, do kraja sezone imamo dovoljno vremena da to stignemo. Što se tiče Dugopolja, to mora biti pobjeda - ispalio je Fućak.

Sljedeća utakmica varaždinskog drugoligaša na rasporedu je u subotu, 16. ožujka, s početkom u 15 sati na domaćem terenu protiv Dugopolja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video