Vijesti / Sport

2. HNL

PORAZ Varaždin izgubio kod Lučkog nakon sat vremena s igračem više

PORAZ Varaždin izgubio kod Lučkog nakon sat vremena s igračem više
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nogometaši varaždinskog drugoligaša izgubili su na gostovanju kod neugodnog Lučkog s minimalnih 1:0. Od 30. minute imali su igrača više, ali nisu uspjeli okruniti terensku dominaciju te ih je stigla kazna za promašene šanse.

Po vjetrovitom, ali ugodnom vremenu za igru nogometaši Varaždina na nevjerojatan su način izgubili u gostima kod Lučkog (1:0). Od 30. minute imali su igrača više, ali nisu uspjeli okruniti svoju dominaciju. Presudili su im dobro poznati igrači - odlični Miroslav Koprić na golu i Filip Škvorc koji je zabio za pobjedu.

Od samog početka svoj su ritam nametnuli izabranici Branka Karačića, a Lučko je očekivano čekalo na svojoj polovici u duplom bloku. Već je u šestoj minuti Puntar u redovima domaćih dobio žuti karton zbog preoštrog starta na sredini terena. 

Prvi je put opasnije zaprijetio Varaždin u 18. minuti. Pucao je Vuk, ali nije ozbiljnije ugrozio vrata Lučkog. Tri minute kasnije požutio je i Kunštić nakon što se poskliznuo i pokupio Fućaka. Najveća prilika Varaždina u prvom poluvremenu dogodila se u 25. minuti. 

Ubacio je Sambolec, lopta je došla do Miličevića koji se odlično snašao i gurnuo loptu a šest metara. Naletio je na nju Fučak i opalio iz prve, ali odličnom reakcijom ‘varaždinskog Casillasa’ na golu Lučkog rezultat ostaje nepromijenjen.

Imao je isti igrač priliku i nekoliko minuta kasnije. Poskliznuo se Grgo Živković i omogućio Fućaku da krene na Koprića, ali napadač Varaždina pucao je iznad grede. U 30. minuti nervozni Puntar loše reagira i dobiva drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton te demonstrativno napušta teren. 

Tada su se u potpunosti povukli domaći, a Varaždin nije imao ozbiljnije prilike. Do odmora su zaprijetili domaći iz slobodnog udarca. S tridesetak metara je snažno pucao Prelčec, ali njegov udarac otišao je malo iznad Nevistićevog gola.

Bez minute produžetka je sudac Lovrić poslao igrače na odmor. 

Drugo poluvrijeme dobro su otvorili Karačićevi izabranici. U 50. minuti odličnu su akciju odigrali kapetan Jertec i rastrčani Fučak. Nakon duplog pasa Fučak je ubacio u šesnaesterac, glavom je pucao Jertec i pogodio domaćeg stopera.

Sedam minuta kasnije kapetan gostiju opet odlično puca s ruba šesnaesterca, lopta na putu do gola pogađa nekog iz obrane, a Koprić odličnom reakcijom 'na krivoj nozi' još jednom spašava svoj gol.

Varaždin je gospodario terenom, ali imali su i domaću veliku priliku u 59. minuti. Ceraj se odlično snašao između trojice gostujućih igrača i pucao s lijeve strane, ali dobro se istegnuo Nevistić i odlično obranio. U posljednji je trenutak odbijanac s pet metara očistio i Senić ispred natrčalog Roglića.

Imali su Karačićevi puleni veliku terensku nadmoć, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U 73. minuti silovito je tukao Fučak s dvadesetak metara, Koprić nije uspio odbiti loptu u stranu, već ispred sebe, natrčao je Yokoyama i preslabo pucao - sve je stigla očistiti domaća obrana. 

Osam minuta kasnije još jedna bravura u režiji Miroslava Koprića. Još jednu teledirigiranu loptu je u šesnaesterac poslao Jertec, a glavom je pucao 'najviši' igrač na terenu, Shohei Yokoyama, ali kao mačka se bacio Koprić i u posljednji trenutak izvadio loptu iz gola. 

I kako to obično biva, nakon toliko promašenih šansi, uslijedila je kazna. Pogrešno dodavanje na sredini terena presjekao je Grgo Živković i pretrčao četrdesetak metara, loše ubacio za Filipa Škvorca koji se odlično snašao i prekrasno iz voleja probio Nevistića za 1:0 u 85. minuti.

Četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade, a u tom je trenutku Jertec pucao s dvadesetak metara pokraj gola.

Šibenik je na domaćem terenu pobijedio Zadar 5:0 i 'nadoknadio' tri boda koja su izgubili od Osijeka u prvom kolu dok je Varaždin kod kuće pobijedio BSK (2-1). Tako prvoplasirani Šibenik (30) opet ima pet bodova prednosti ispred četvrtoplasiranog Varaždina (25).

Lučko – Varaždin 1:0 (0:0)
80' Škvorc (1:0)

Crveni karton: 30’ Puntar
Gledatelja: 200
Suci: Lovrić (Đakovo) – Lacović (Donji Miholjac), Totić (Đakovo)

NK Lučko (4-1-4-1)

Koprić – Marić, Kunštić, Lončar (c), Puntar – Živković – Renić(57. Tomičić), Polić, Ceraj, Roglić – Prelčec
Trener: Dražen Biškup

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Perković, Čelić, Senić, Sambolec – Babić, Jertec (c) – Vuk, Brlečić, Miličević – Fučak
Trener: Branko Karačić

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video