Vijesti / Sport

PRVO PROLJETNO GOSTOVANJE

PRIJE LUČKOG Tajanstveni Karačić: 'Ovo je najvažnija utakmica. Imamo problema, ali cilj je već odavno poznat'

PRIJE LUČKOG Tajanstveni Karačić: 'Ovo je najvažnija utakmica. Imamo problema, ali cilj je već odavno poznat'
NK Varaždin

Nogometaši Varaždina nakon pobjede protiv BSK-a (2-1) gostuju kod još momčadi koja na svom terenu još nije poražena, a vrata joj brani 'varaždinski Casillas' Miroslav Koprić.

Za nogometaše Varaždina prvenstvo je krenulo na najljepši mogući način. Pred domaćom su publikom s 2-1 pobijedili BSK, a prvi konkurent na plasman u 1. HNL Šibenik je minimalno (1-0) izgubio u gostima kod druge momčadi Osijeka.

- Protiv BSK-a je bila teška utakmica, definitivno to nismo očekivali. Imali su blok iza centra i čekali naše greške. U nekim trenutcima smo mislili da će biti lagano, ali nakon utakmice nikad ne bi rekao da su posljednja momčad na tablici - osvrnuo se Matej Senić na prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Varaždin se trenutno nalazi na 4. mjestu s 25 bodova, dok prvoplasirani Šibenik ima dva boda više (27). Između njih su još druge momčadi Dinama i Osijeka koje nemaju pravo na plasman u elitni rang hrvatskog nogometa.

Varaždinskom drugoligašu sad slijedi utakmica protiv Lučkog, možda i najneugodnije momčadi kod koje gostuju u nastavku prvenstva.

- Vrlo bitna utakmica za nas, možda i odlučujuća ako je riješimo u svoju korist. Onda je i realno da, ako je daleko kraj prvenstva, cilj koji smo si zacrtali pokušamo sprovesti na svoj mlin - započeo je trener Varaždina, Branko Karačić.

Lučko nakon 14 odigranih kola ima 17 bodova i nalazi se na 9. mjestu, ali ako gledamo njihov učinak na domaćem terenu - u sedam utakmica imaju četiri pobjede i tri remija.

- Neugodna su i disciplinirana ekipa, svi stoje iza lopte i imaju jednu formaciju pomjeranja u fazi obrane. To pokazuju i njihovi rezultati - kao i mi imaju 5 poraza. Znamo da daju malo golova, ali isto tako i malo primaju. Najbolja su ekipa bez obzira na bodovni saldo u obrambenom dijelu - rekao je strateg Varaždina i dodao:

- To je upozorenje za nas, ali mi ne bježimo od zacrtanog cilja. Znamo da će biti teška i iscrpljujuća utakmica, ne težim defenzivnom načinu igranja, ali pretpostavljam da će biti malo šansi na utakmici.

Kolarić i Mrmić muku muče s ozljedama već neko vrijeme, a u momčadi Varaždina postoji još poneki upitnik za sastav protiv Lučkog koji, inače otvoreni trener, ovaj put nije htio otkriti.

- Imamo problema, ali u ovom vam trenutku ne mogu reći koja će ekipa izaći na teren u ovako važnoj utakmici - ostao je smiren Branko Karačić.

Svjestan je važnosti ove utakmice i Matej Senić koji će imati veliku ulogu na subotnjem gostovanju.

- U Lučku će biti još teže. Oni su 'napaljeni' pogotovo na nas koji se borimo za prvu ligu. Ali dat ćemo sve od sebe jer sve je na nama. Šibenik igra doma sa Zadrom pa ide u Međimurje te se nadam da ćemo već nakon trećeg kola biti na mjestu na kojem želimo biti - zaključio je stoper varaždinskog drugoligaša.

Utakmica 15. kola 2. HNL između Lučkog i Varaždina na rasporedu je u subotu, 9. ožujka, s početkom u 15 sati na terenu Sportskog centra Lučko.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video