Vijesti / Sport

NIŠTA OD KINE

BEZ SVJETSKOG Hrvatski košarkaši u dobroj atmosferi varaždinske Arene izgubili od Poljske

BEZ SVJETSKOG Hrvatski košarkaši u dobroj atmosferi varaždinske Arene izgubili od Poljske

Borbeni hrvatski košarkaši bili su u igri većinu susreta, ali u posljednjim je minutama prelomilo poljsko iskustvo (69-77). Ovime su završene i posljednje hrvatske nade o mogućem plasmanu na nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kini.

Varaždinska je publika u presudnim trenutcima pjesmom pokušala pomoći borbenim hrvatskim košarkašima uloviti 'posljednji vlak za Kinu', ali nije išlo. Poljaci su na kraju zasluženo slavili 69-77.

Uraganski su naši košarkaši otvorili utakmicu s 14 zabijenih poena, dok je njihova mreža bila 'čista'. Ipak, probudili su se tada Poljaci i do kraja prve četvrtine došli na 16:8.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugoj četvrtini odličnom su obranom stvarali puno prilika izabranici Dražena Anzulovića, ali propisno su se napromašivali. Dvije minute prije kraja nepotrebnu je tehničku dobio hrvatski izbornik pa je Poljska u sljedećem napadu dala 4 poena što je postavilo konačnih 36:32 na poluvremenu.

Krušlin je predvodio hrvatski napad s 13 poena na poluvremenu. U nastavku je Poljska prvi put došla do vodstva, ali nisu se naši košarkaši dali tako lako. Razlika je uglavnom bila dva do tri poena, ali u posljednjih su pet minuta prelomili poljski košarkaši. 

Obrana više nije bila 'granitna' kao u prvoj četvrtini, u napadu su naši promašili previše šuteva i to je rezultiralo krajnjim porazom 69-77. I na kraju je najbolji u hrvatskim redovima bio Krušlin sa zabijenim 21 košem, dok je Poljake predvodio Ponitka s 20 koševa.

Oko dvije tisuće navijača ispratilo je hrvatske košarkaše s terena pljeskom, zaslužili su nakon velike borbe. Svoju posljednju utakmicu naši će reprezentativci u ovim kvalifikacijama odigrati 25. veljače u Mađarskoj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video