Vijesti / Sport

Kvalifikacijska utakmica

UTAKMICA ŽIVOTA Čehok ugostio košarkaše, izbornik Anzulović: 'Pozivam sve Varaždince da dođu podržati reprezentaciju'

UTAKMICA ŽIVOTA Čehok ugostio košarkaše, izbornik Anzulović: 'Pozivam sve Varaždince da dođu podržati reprezentaciju'
Varaždinski.hr

Varaždinski gradonačelnik ugostio je izbornika i igrače hrvatske košarkaške reprezentacije koja u petak u Areni igra odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za SP u Kini.

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za novinare ususret utakmici hrvatske košarkaške reprezentacije koja će u petak, 22. veljače, u Areni Varaždin odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Poljske.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu je teška misija za hrvatske košarkaše, a izbornik reprezentacije Dražen Anzulović pred varaždinskim novinarima bio je uvjeren da Varaždin može pomoći igračima da ostvare pobjedu.

- Hvala vam na gostoprimstvu. Petnaest igrača nalazi se u Sv. Martinu na Muri, a jučer smo se kompletirali dolaskom Mire Bilana i Darka Planinića. Kroz jutarnje termine smo u Sv. Martinu, a popodne smo u Varaždinu. Igrači koji su se odazvali za dvije kvalifikacijske utakmice su najbolji igrači koje hrvatska reprezentacije može imati. Siguran sam da će igrači pružiti maksimum protiv Poljske. Pozivam sve Varaždince i sve ljubitelje sporta da dođu podržati reprezentaciju. Uz njih ćemo biti još bolji i jači – rekao je Anzulović.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković lobirao je za Varaždin kao domaćina reprezentacije.

- Nakon utakmice sa Slovencima nosimo ugodna iskustva. Smatrali smo da je Varaždin kao takav prihvatljiva opcija. Ovo je još jedan korak saveza prema Varaždinu i ono što u žarko želimo da klupska scena ovdje zaživi i da u njoj dobijemo kvalitetnog partnera – rekao je Vranković.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je da je utakmica protiv Poljske 'utakmica života'.

- Drago nam je da ste nas izabrali i da možemo gledati reprezentaciju u našem gradu. Tradicija košarke u gradu je duga, nažalost u klupskom segmentu nemamo vrhunskih rezultata, ali mlađe kategorije postižu vrlo dobre rezultate. Utakmica protiv Poljske je utakmica života, moramo ju dobiti i pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dođu podržati reprezentaciju – istaknuo je Čehok.

Novinarima se obratio i kapetan reprezentacije Hrvoje Perić.

- Poljska je dosta neugodna ekipa, u rujnu smo izgubili protiv njih s NBA igračima. Dolaze ovdje poslije pozitivnog niza. Međutim, mi igramo pred svojom publikom i mislim da je ekipa jako motivirana. Očekujemo podršku s tribina. Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo obećati da ćemo se boriti i nadamo se najboljem ishodu - rekao je Perić.

Drugi igrač na konferenciji bio je Toni Katić.

- Reprezentacija je dosta mlada i puno je tu novih imena. Radi se naporno i dobro, atmosfera je odlična. Mi ćemo dati sve od sebe – kratak je bio Katić.

Za kraj su govorili Nino Gregurina, predsjednik Košarkaškog saveza Varaždinske županije te Dražen Štrok i Darko Brezovec koji sudjeluju u organizaciji velikog košarkaškog događaja u gradu Varaždinu.

- Sve ide po planu, spremni smo, a sutra će biti završena kompletna dvorana. Karte idu dobro, a želja nam je napuniti je i dati maksimalnu podršku reprezentaciji da nam donese tu pobjedu – rekao je Gregurina. Štrok i Brezovec su dodali kako je ovo prva službena utakmica hrvatske košarkaške reprezentacije u Varaždinu te da je tim više to dodatni magnet za publiku koja želi gledati košarkaške spektakle u gradu.

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti preko weba Eventima i svim prodajnim mjestima Eventima te u našem caffe baru „Time out“ na 1. katu dvorane.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video