Vijesti / Sport

Nogometni izbornik

VELIKO PRIZNANJE Zlatko Dalić proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista!

VELIKO PRIZNANJE Zlatko Dalić proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista!
Goran Stanzl/Pixsell

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvojio je titulu osobe godine u Večernjakovom izboru za osobu 2018. godine. Daliću je nagradu uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

- Hvala Večernjaku i vašem žiriju na izboru za osobu godine. Velika čast za mene i ja sam zaista na to ponosan. Pored svih ovih nagrada koje su bile ovo je zaista veliko priznanje za mene za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za našu godinu koja je protekla - rekao je izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista.

Voditeljica Iva Puljić Šego pitala je izbornika je li pod pritiskom rezultata zbog nedavnog uspjeha na SP-u u Rusiji.

- Naravno da očekujem dobre rezultate, naravno da vjerujem u tu reprezentaciju - rekao je Dalić i dodao da se ne boji. Dalić je kazao kako postoje problemi u reprezentaciji jer su neki igrači ozlijeđeni a neki ne igraju. Kazao je kako ne želi govoriti o problemima.

- Od toga nema koristi - rekao je Dalić i poručio kako vjeruje da će ponoviti igru s početka ljeta. Govorio je i kako bi nakon vođenja reprezentacije volio se okušati u nekom velikom europskom klubu. Ima li nekih novih ponuda?

- Stalno ima nekih kontakata, no ja sam svoju odluku donio. Moj je osjećaj bio da trebam ostati i ostao sam - rekao je Dalić. Rekao je i kako je sedam godina bio 'vani' i da je to značilo sedam godina bez obitelji, Božića, ljeta...

Je li bilo signala iz velikih klubova?

- Bilo je nekih upita kada se mijenjalo trenera - izjavio je Dalić i objasnio da je tada kazao kako je on trenutno izbornik reprezentacije. Smatra i da su hrvatski treneri podcijenjeni s obzirom na uspjehe koje postižu.

Osjećate li se ugodno kao izbornik reprezentacije?

- Sada je situacija dobra, krenule su kvalifikacije - rekao je Dalić i dodao da je svjestan da njega na klupi reprezentacije drži samo rezultat.

- Ja sam na sve spreman - izjavio je.

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvojio je titulu osobe godine u Večernjakovom izboru za osobu 2018. godine.

Daliću je nagradu uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Izbornik koji je ostvario čudesan uspjeh s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojivši na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 'srebro zlatnog sjaja', što je dosad najveći rezultat hrvatskoga sporta uopće.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video