Vijesti / Sport

NAJSPORTAŠI 2018.

NAJBOLJI SPORTAŠI VARAŽDINA Enes Garibović i Lucija Pokos najbolji pojedinci, najbolje ekipe hrvači Vindije i rukometašice Koke

NAJBOLJI SPORTAŠI VARAŽDINA Enes Garibović i Lucija Pokos najbolji pojedinci, najbolje ekipe hrvači Vindije i rukometašice Koke
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mr. sc. Alen Runac sportsku 2018. godinu ocijenio je uspješnom.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u ponedjeljak, 11. veljače, organizirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina.

Proglašenje najboljih varaždinskih sportaša u 2018. godini Najbolji varaždinski sportaši u 2018.

Sportaš Varaždina 2018. godine je Enes Garibović iz Športskog karate kluba 'Varaždin', sportašica Lucija Pokos iz Atletskog kluba 'Sloboda', muška ekipa Hrvački klub 'Vindija', a ženska ekipa Ženski rukometni klub 'Koka'. Svi osim Pokos, koja je naslijedila klupsku kolegicu Kristinu Dudek, ponovili su naslove najboljih u sportu Varaždina od prethodne godine.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mr. sc. Alen Runac sportsku 2018. godinu ocijenio je uspješnom.

Najboljim sportašima i dobitnicima priznanja čestitao je gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok.

Enes Garibović je prošle godine osvojio drugo mjesto na Karate1 series turniru u Shanghaiju, drugo mjesto na Mediteranskim igrama, peto na Europskom prvenstvu, prvak je Hrvatske, peti na Premier league u Rotterdamu, prvi na Super eightu, drugi na Croatia openu i treću na Grand prixu Croatia. S reprezentacijom ima i 11. mjesto na Karate1 series u Salzburgu. Nastupio je i u Premier league u Parizu, Dubaiju, Rabatu, Istanbulu, Berlinu i Tokiju te ekipno na Svjetskom prvenstvu. Ovo mu je četvrta uzastopna titula najboljeg varaždinskog sportaša.

Lucija Pokos je prvakinja Hrvatske na 100 metara, 200 metara i u štafetama 4x100 i 4x400 metara. Nastupila je za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u štafetama, sa zlatom na 4x400 i broncom na 4x100 metara, te na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke gdje je bila četvrta na 200 metara i 4x400 metara te šesta na 100 metara.

Hrvački klub 'Vindija' osvojio je Kup Hrvatske – memorijal 'Tomislav Kuzmić'.

Ženski rukometni klub 'Koka' prošle je godine 1. hrvatsku rukometnu ligu završio na trećem mjestu, igrao u polufinalu Kupa te u osmini finala europskog Challenge cupa, a Ines Domjan, Dejana Milosavljević i Katarina Mrazović nastupale su za reprezentaciju.

Najbolje sportaš osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Nikola Kosec iz Plivačkog kluba 'Vidra', sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, muška ekipa Boćarski klub cerebralne i dječje paralize 'Varaždin' i ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom 'Varaždin'.

Najveće nade varaždinskog sporta su Valentino Bečeheli i Rahela Lešćak, oboje iz Atletskog kluba 'Sloboda', te sportski par Mia Naletina i Vana Varga iz Ženskog kuglačkog kluba 'Varaždin'.

Na svečanosti su dodijeljena i godišnja priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri Paniću iz Hrvačkog kluba 'Vindija' za sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.

Trener godine je Esad Garibović iz Športskog karate kluba 'Varaždin', a školski sportski djelatnik godine Dejan Mašić iz 2. osnovne škole Varaždin.

Zlatne plakete za doprinos unapređenju i razvoju sporta dobili su Goran Vučetić iz Baseball kluba 'Vindija', Marina Cmrečki iz Zbora atletskih sudaca i Miroslav Korotaj iz Streljačkog kluba 'Varteks'.

Diplome za uspješno višegodišnje djelovanje u sportu dobili su Branko Leščak iz Atletskog kluba 'Sloboda', Grozdana Temšić-Sinković iz Streljačkog kluba 'Varteks', Barbara Karlovčec i posthumno Željko Benc iz Ženskog rukometnog kluba 'Koka', Zoran Križanec iz Saveza sportskih klubova osoba s invaliditetom Grada Varaždina, Nevenka Đurak i Zvonimir Njegovec iz Gradskog rukometnog kluba 'Varaždin 1930', Mario Šobak iz Kajak kanu kluba 'Varteks' te Dražen Vrček i Petar Fajfarić iz Trkačkog kluba 'Marathon 95'.

Posebna priznanja dobili su za postignute rezultate te doprinos u promociji nogometa izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i za postignute rezultate te doprinos u promociji tenisa izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.

Sportski uzori varaždinskih osnovnih škola su Jelena Vukelić iz I. OŠ, Luka Štumberger iz II. OŠ, Dora Car iz III. OŠ, Klara Koščak iz IV. OŠ, Ivan Mihalj iz V. OŠ, Lara Perić iz VI. OŠ i Marko Perši iz VII. OŠ te Silvija Peršun iz Centra za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar'.

Jubilarnu nagradu za 50 godina uspješnog rada i djelovanja primio je Ženski rukometni klub 'Koka'.

Svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Varaždina bila je i prilika za predstavljanje knjige 'Zlatko Dalić – Rusija naših snova', koja donosi izbornikov pogled iznutra o veličanstvenom pohodu do finala Svjetskog prvenstva. U glazbenom su dijelu nastupili Neno Belan i Ana Kabalin. Program je vodio poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš. Televizijska snimka svečanosti varaždinskog sporta moći će se pogledati u programu VTV televizije u srijedu, 13. veljače, u 20.45 sati te u petak, 15. veljače, u 15.15 sati.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!