Vijesti / Sport

PLIVANJE

BRILJIRALI Plivači Baroka na natjecanju u Zagrebu osvojili šest medalja

BRILJIRALI Plivači Baroka na natjecanju u Zagrebu osvojili šest medalja
PK Barok

Do prvih medalja u svojoj karijeri 'doplivala' je i Anamarija Zavrtnik.

Ovog vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete.

Plivačice i plivači Baroka osvojili su 6 medalja te u ekipnom plasmanu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili treće mjesto (u konkurenciji 31 kluba). 

Niz medalja 'otvorio' je Niko Balenta u disciplini 400 slobodno, gdje je bio treći, dok je u nedjelju na dvostruko dužoj dionici bio još bolji - drugi.

Do prvih medalja u svojoj karijeri 'doplivala' je i Anamarija Zavrtnik koja je, ujedno, i najugodnije iznenađenje cijelog natjecanja.

U neizvjesnoj utrci na 200 mješovito osvojila je srebrnu medalju s zaostatkom od samo jedne stotinke za pobjednicom.

Anamarija je bila i četvrta na 100 slobodno, dok je u nedjelju nastavila uspješan niz: na 200 slobodno je osvojila srebro, popravivši svoj osobni rekord za više od 4 sekunde.

Izvrstan je bio i Luka Štumberger koji je osvojio je dvije bronce na 200 i 400 mješovito. Luka je bio na 'zaveslaj' do medalje i na 100 prsno; četvrti.

Svakako treba spomenuti i Niku Dobovičnik koja je osvojila 4. mjestom na 800 slobodno te 4. -mjesto ženske štafete 4x100 mješovito u sastavu Leona Juriša, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik.

Ostali dio ekipe: Luka Kokotec, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Mihael Kolarek, Ivona Jurković, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Sara Marković.

- Svi oni su isplivali svoje osobne rekorde, a neki su itekako iznenadili svojim plasmanom, posebice Ivona Jurković i Hana Ivanković s 5, odnosno 7. mjestom na 400 mješovito - stoji u priopćenju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video