Vijesti / Sport

TENISKA SINERGIJA

BOLJI DANI ZA VARAŽDINSKI TENIS? Varaždinski tenisači pokrenuli inicijativu za izgradnju zajedničkog kompleksa, slijedi sastanak Babić, Krajana i Čehoka

BOLJI DANI ZA VARAŽDINSKI TENIS? Varaždinski tenisači pokrenuli inicijativu za izgradnju zajedničkog kompleksa, slijedi sastanak Babić, Krajana i Čehoka
Siniša Sović/Foto agencija Sjever (arhivska fotografija)

Teniski klub Varteks i Teniski klub Varaždin 1181, posredstvom Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, odlučili su ujediniti snage ne bi li na taj način podligli taj sport na jednu višu razinu.

Čini se da bolji dani predstoje tenisu na varaždinskom području. Teniski klub Varteks i Teniski klub Varaždin 1181, posredstvom Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, odlučili su ujediniti snage ne bi li na taj način podigli taj sport na jednu višu razinu.

- Možemo reći da se varaždinski tenis konačno pomaknuo s mrtve točke i među klubovima se dogodio jedan presedan, iako treba istaknuti kako između varaždinskih teniskih klubova nije bilo nekog sukoba kakve možemo vidjeti kod drugih sportova na lokalnoj razini. Oni su odlučili staviti 'glave skupa' u smislu razvitka tenisa i teniskog kompleksa, predsjednik Teniskog kluba Varaždin 1181 Lovro Juzbašić, na inicijativu Hrvoja Šipuša, odradio je svoj dio u povezivanju sa Zoranom Košćecom, predsjednikom Teniskog kluba Varteks, dok sam ja odradio svoj dio prema Gradu Varaždinu i gradonačelniku Ivanu Čehoku – rekao je Denis Mladenović, stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina.

Već sljedeći tjedan na tu temu sastati će se izbornik Hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Predsjednik Tenis kluba Varaždin 1181 Lovro Juzbašić istaknuo je kako je ovo priča koja se razvija već nekoliko mjeseci i da je ovo 'konsolidiranje redova u varaždinskom tenisu', a rezultat bi trebalo biti povećanje kapaciteta terena i dvorana.

- Treba istaknuti da i Krajan i Babić stoje iza nas. Prvi korak je rješavanje imovinsko-pravnih nesporazuma koje imamo na našim sportskim objektima, a, nakon toga, sljedeća investicija bila bi nova sportska dvorana ili obnova postojeće sportske dvorane – rekao je Juzbašić.

Dodaje kako su projekti kompletne potrebne infrastrukture riješeni te su za njih izrađene i financijske konstrukcije.

Varaždinci bi na taj način dobili sve što je potrebno za razvoj tenisa na jednom mjestu, no otvorile bi se i druge, više no značajne mogućnosti.

- Tad bi se mogli igrati i međunarodni turniri, ali bi se u Varaždinu mogla održavati i veća državna prvenstva. Nužno je da sve bude na jednoj lokaciji jer u ozbiljnom svijetu tenisa ne možete imati turnir u kojem vi nemate sve terene na jednom mjestu. Još jedan veliki dobitak u cijelo priči je što bi na taj način omogućili našim profesionalnim tenisačima, bilo igračima, bilo trenerima, da dok borave u svom rodnom gradu imaju mogućnost za normalno funkcioniranje i treniranje, što dosad nije bilo moguće – istaknuo je Juzbašić.

Oko lokacija nove teniske dvorane treba još razgovarati, pri čemu je bitno da bude na 'sportskom potezu', ističe Juzbašić, kako bi tenisačima bila omogućena sveobuhvatna fizička priprema.

- Meni, ispred Zajednice sportskih udruga, najbitnije je da smo postigli ovakvu suradnju dva kluba koji su odlučili za boljitak tenisa u Varaždinu stati zajedno – zaključio je Denis Mladenović.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video