Vijesti / Sport

KAUBOJI BRILJIRAJU

SVJETSKO PRVENSTVO Čarolija se nastavlja! Hrvatska razbila Španjolsku za prvo mjesto u skupini

SVJETSKO PRVENSTVO Čarolija se nastavlja! Hrvatska razbila Španjolsku za prvo mjesto u skupini
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska u sljedeću rundu prenosi četiri boda, a igrat će u skupini s Njemačkom, Francuskom i Brazilom. Utakmice se igraju u Kölnu

Hrvatski rukometaši osvojili su prvo mjesto u skupine B na SP-u. Červarovi su izabranici u Münchenu pobijedili Španjolsku sa 23:19 i natjecanje nastavljaju s maksimalnim učinkom. Prvu utakmicu u drugom krugu igramo u nedjelju protiv Brazila, a u ponedjeljak s Njemačkom.

Hrvatska u sljedeću rundu prenosi četiri boda, a igrat će u skupini s Njemačkom, Francuskom i Brazilom. Utakmice se igraju u Kölnu.

Španjolci su bolje otvorili susret i poveli s 3:1, ali su Červarovi izabranici brzo povezali konce igre i okrenuli rezultat. Šego je imao nekoliko sjajnih obrana te pomogao našoj reprezentaciji da već u prvom poluvremenu dođe do pet golova prednosti. Ipak, na odmor smo otišli samo s tri pogodaka razlike (13:10). U prvom poluvremenu sjajno su bili raspoloženi Horvat i Musa s po pet golova.

Početkom poluvremena Španjolci su zaprijetili, ali su naši rukometaši zadržali koncentraciju. Do polovice poluvremena smo držali dva-tri gola razlike, a onda smo ubacili u višu brzinu. Španjolci nisu imali rješenja za Šegu koji je sjajno branio čitavu utakmicu. Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bili su Horvat s osam i Musa sa šest pogodaka koji je proglašen igračem utakmice. Kod Španjolaca najbolji je bio Sole s pet golova.

Raspored Hrvatske u drugom krugu SP-a u Kölnu:

19. siječnja
18:00 - Francuska - Španjolska
20:30 - Njemačka - Island

20. siječnja
18:00 - Hrvatska - Brazil
20:30 - Island - Francuska

21. siječnja
18:00 - Španjolska - Brazil
20:30 - Hrvatska - Njemačka

23. siječnja
15:30 - Brazil - Island 18:00 - Njemačka - Španjolska
20:30 - Francuska - Hrvatska

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video