Vijesti / Sport

POČELE PRIPREME

BITI ILI NE BITI Varaždinski drugoligaš krenuo s pripremama za napad na 1. HNL

BITI ILI NE BITI Varaždinski drugoligaš krenuo s pripremama za napad na 1. HNL

NK Varaždin je započeo s treninzima nakon zimskog odmora. Za plasman u 1. HNL morat će biti bolji nego u prvom dijelu sezone, a Branko Karačić je s pojačanjima krenuo u pripremni dio.

Varaždinski drugoligaš odradio je prvi trening i započeo s pripremama za proljetni dio sezone. Trener Branko Karačić u zimskom je prijelaznom roku ostao bez Sačera, Martinage, Bamidelea i Miklića

Nekoliko je puta napominjao kako klub mora pametno dovesti nekoliko igrača kako više ne bi imali problema s kvotom mlađih u prvi 11, ali ni u rotaciji prilikom neočekivanih ozljeda. Zato su u klub dovedena tri Ivana - dobro poznati vratar Nevistić, veznjak Posavec iz Alavesa i lijevi bek Miličević iz zagrebačke Lokomotive, a svi spadaju u kvotu mlađih. 

NK Varaždin prozivka - nastavak sezone NK Varaždin prozivka - nastavak sezone

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu je još i malo iskusniji Yokohama, a klub je u potrazi za zadnjim veznim koji bi s Brlečićem konkurirao za poziciju. Kadrovska križaljka još nije u potpunosti riješena, ali kostur ekipe postoji. To je bio i cilj trenera Karačića kako bi do prvog kola mogao dobro uigrati ekipu.

- Uprava je odradila svoje. Tražimo još jednog do dva igrača, a onda je na momčadi i meni da napravimo svoj dio. Preuzimam odgovornost u cilju plasmana u 1. HNL - rekao je trener NK Varaždina.

Spominjao se i mogući odlazak Leona Benka, iskusnog napadača bez kojeg bi plasman u 1. HNL bio još dalje. No, 'Ben' je ostao u klubu te će s Jertecom i iskusnijim pojedincima voditi mlađe igrače na terenu.

- Šibenik ima pet bodova prednosti i to nije puno. Ove polusezone oni dolaze k nama, a tu nitko nije favorit. Idemo odraditi dobre pripreme i odmah na početku promijeniti stvari. S obzirom na raspored, moglo bi doći do promjena - prokomentirao je Jertec odnos prve i druge momčadi na tablici. 

Na početku drugog dijela Varaždin ugošćuje BSK, dok Šibenčani odlaze u goste Osijeku II. Dolaskom na dva boda zaostatka situacija bi se u potpunosti zahuktala.

Ozbiljne pripreme: 10 ili 11 utakmica, samo 5 slobodnih dana

Prvi trening na stadionu Varteksa je odrađen, a u sklopu varaždinskih priprema koristit će prostore TTS centra, ali i teretane na Stadion. Od 10 ili 11 zamišljenih utakmica, poznati su protivnici za njih osam. 

Raspored utakmica trebao bi izgledati ovako:

  • 19. siječnja, Brežice - Olimpija Ljubljana 
  • 26. siječnja, Čakovec/Varaždin - Međimurje
  • 2. veljače, Varaždin - Hrvatski dragovoljac
  • 6. veljače, Trogir - Primorac Stobreč
  • 9. veljače, Trogir - Sloga Mravinci
  • 10. veljače, Trogir - Solin
  • 13. veljače, Trogir - Dugopolje
  • 23. veljače, Varaždin - Drava Ptuj

Momčad u Trogir putuje 4. veljače i tamo će biti deset dana. Pripreme će biti naporne, ali svjesni su u Varaždinu kako ne bi bilo dobro da im se ponovi prošla sezona.

- Bit će naporno, pred nama je mnogo treninga i utakmica. Na jesen smo puno griješili, a sad ćemo dati sve od sebe da se to ne ponovi - zaključio je kapetan Jertec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video