Vijesti / Sport

ODLIČNI KAUBOJI

SVJETSKO PRVENSTVO Raspoložena Hrvatska pregazila Japan i upisala drugu pobjedu!

SVJETSKO PRVENSTVO Raspoložena Hrvatska pregazila Japan i upisala drugu pobjedu!
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska je u drugom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva svladala Japan sa 35:27

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Očekivano smo pobijedili Japan sa 35:27, u utakmici u kojoj je izbornik Lino Červar odmarao Luku Cindrića, dok je Domagoj Duvnjak imao dobrano smanjenu minutažu.

U kojem će smjeru ići ova utakmica vidjelo se u početnih deset minuta kada smo poveli 6:1. Recept je bio jasan – dobra obrana ili obrana Šege – brza kontra i pogodak. A Marin Šego je bio više nego dobar u prvih trideset minuta. Sakupio je devet obrana od čega dva zicera.

Postigli smo i nekoliko dalekometnih pogodaka u trenutku kada su Japancu igrali u napadu sedam na šest pa su im vrata bila nečuvana. Možda su najlošiji sudionici utakmice bili švicarski suci koji su imali nekakav čudan kriterij. Japanci su napravili najmanje desetak probijanja u napadu, a oni bi im svaki drugi put priznali pogodak.

Mislili smo da dvorana neće biti puna jer je objektivno Japan slab suparnik, no hrvatski navijači nisu iznevjerili ni ovoga puta. - Prijatelj i ja kupili smo dva paketa ulaznica za petak i nedjelju. Bilo bi bolje da smo "uhvatili" utakmicu protiv Španjolaca, ali kako je to radni dna nismo mogli izostati s posla.

Živimo tu blizu, pedesetak kilometara od Münchena. Inače, idemo redovno na nogometne utakmice Bayerna. Za ljude odavde je uvijek praznik kada igra Hrvatska, u bilo kojem sportu. Inače mogli su ipak staviti malo jeftinije ulaznice – 90 eura po danu nije malo – rekao je Marko koji radi u bolnici kao medicinski brat. Naše dečke već u ponedjeljak u 18 sati očekuje puno teža utakmica protiv Makedonije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video