Vijesti / Sport

HAUBICA IZ MAROFA

SVJETSKO PRVENSTVO Blaženko Lacković ususret Islandu: 'Siguran sam da dečki neće zakazati'

SVJETSKO PRVENSTVO Blaženko Lacković ususret Islandu: 'Siguran sam da dečki neće zakazati'
Sanjin Strukić/Pixsell

Prvu utakmicu Hrvatska rukometna reprezentacija igra protiv Islanda, danas u 18 sati.

Pred Hrvatskom rukometnom reprezentacijom danas je prvi ogled na Svjetskom rukometnom prventsvu, koje se ove godine igra u Njemačkoj i Danskoj, a protivnik im je pomlađeni Island.

Što očekuje od ove reprezentacije za Sportske je novosti otkrio Blaženko Lacković, poznat još i kao 'haubica' iz Marofa, višestruki osvajač medalja koji je niz godina u rukometnoj reprezentaciji igrao na poziciji lijevog vanjskog, a na ovom će prvenstvu biti u svojstvu komentatora Sportskih novosti.

- Nisam sve vidio što se tiče Hrvatske, ali jesam skoro sve. Vidio sam da imamo neke nove igrače koji su se nametnuli, koji se trebaju još dokazati, ali ne treba brinuti za budućnost. Prije svega tu mislim na Mandića, pa i na Vidu, a šteta što je otpao Božić-Pavletić zbog ozljede. Za krila definitivno ne trebamo brinuti - rekao je Lacković.

Što se očekivanja od reprezentacije tiče, Lacković ističe kako je izrazit oprimist.

- Imamo jednu dobru reprezentaciju. Rekao bih da je cilj na neki način i skromno postavljen, ali to je i u redu jer smo imali problema s ozljedama, Šušnja je otpao praktično u zadnji čas... Mislim da smo došli na SP s određenim respektom, ali siguran sam da dečki neće zakazati u borbenosti, motivaciji, koncentraciji, fokusu na ono što moraju raditi i da će tu doći do izražaja individualna kvaliteta, a onda s vremenom i momčadska.

U skupini opasnost vidi tek u Španjolcima, dok će u odnosu prema ostalim ekipama Hrvatska biti favorit. No prvi test je Island.

- Da, treba ih respektirati, ali mislim da ni oni sami doista ne znaju što mogu. Bit će neopterećeni, imaju priču iza sebe da su najmlađa momčad na SP-u i momčad za budućnost... Jesu opasnost, ali ipak smo mi kvaliteta više i iskusniji i to bi trebalo završiti na našoj strani.

Podsjetio se i 2007. kad je Svjetsko prvenstvo isto igrano u Njemačkoj, a Hrvatska je bila peta, iako je izgubila tek jednu utakmicu.

- Volio bih da tu 2007. uspijemo 'sakriti' s ovim prvenstvom, da kad se ubuduće spomene SP u Njemačkoj svi pomislimo na 2019. godinu, a ne na 2007.

Cijeli intervju možete pročitati u Sportskim novostima.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!