Vijesti / Sport

SNJEŽNA KRALJICA

SVAKA ČAST! Odlični Istok Rodeš na Sljemenu izjednačio rezultat karijere!

SVAKA ČAST! Odlični Istok Rodeš na Sljemenu izjednačio rezultat karijere!
Sanjin Strukic/PIXSELL

Istok Rodeš nastavio je s odličnim slalomskim utrkama i nakon dobre prve vožnje na Sljemenu, u drugoj je bio još bolji i utrku završio na sedmom mjestu.

Mladi Varaždinac Istok Rodeš razgalio je sljemensku publiku odličnom drugom vožnjom. Na kraju je završio sedmi čime je izjednačio najbolji rezultat karijere.

Odvozio je peto vrijeme druge vožnje 56.78 (+0.31), što mu je ukupno donijelo vrijeme 1:50.31 i pomak od 11 mjesta uz zaostatak od sekunde i 67 stotinki za neospornim sljemenskim kraljem Hirscherom.

- Drago mi je da sam uspio ponoviti Madonnu. Prije svega trebamo biti ponosni na ekipu koja može jako puno kao što smo i najavljivali. Imamo potencijala za velike stvari. Vožnja je bila oke, nije to bilo idealno. Bilo je malo i pritiska, tri godine nismo imali predstavnik u drugoj vožnji. Može i bolje, ali trebamo biti zadovoljni i nastaviti u dobrom smjeru - rekao je nakon vožnje mladi Rodeš.

Sva trojica naših skijaša upisala su plasmane karijere. Rodeš je izjednačio svoj najbolji uspjeh, sedmo mjesto iz Madonne di Campiglio, Mateju Vidoviću je dosadašnji najveći uspjeh bilo 18. mjesto, a Eliasu Kolegi 21.

Novi stari sljemenski kralj postao je Marcel Hirscher, drugi je bio Alexis Pinturault s vremenom 1:49.24 i 60 stotinki zaostatka, dok je treći završio Austrijanac Feller sa 62 stotinke zaostatka.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!